Vágólapra másolva!
A legendás francia klub, az Olympique Marseille egykori balhés főnöke, Bernard Tapie – akivel 1993-ban Bajnokok Ligáját is nyert az OM – élő adásban hagyta ott a stúdiót, amikor Audrey Crespo-Mara műsorvezető a bundabotrányról kérdezte.

Az OM sikert sikerre halmozott a kilencvenes évek elején, francia bajnok lett, s egy BEK-döntőt ugyan elvesztett a Crvena zvezda ellen, az 1993-as Bajnokok Ligája-fináléban Basile Boli góljával már megverte a még Van Bastennel felálló AC Milant.

A sikereket azonban nagy bukás követte, Tapie börtönbe,

a Marseille pedig büntetésként a másodosztályba került a játékvezetők és az ellenfelek megvesztegetése miatt.

Bernanrd Tapie BL-sikert is ünnepelhetett Forrás: Marquesina Política

Amikor a jelenleg rákos megbetegedéssel küzdő Tapiét

az egykori munkatársa, és barátja vádjairól kezdte kérdezni az újságíró – Marc Fratani szerint az OM korábbi első embere megvásárolta az ellenfeleket és a bírókat is –, inkább elviharzott a stúdióból.

– mondta Tapie a műsorvezetőnek. Majd be is váltotta az ígéretet, felállt, és azt mondta, hogy nem válaszol. Audrey Crespo-Mara szerint azért is érdekes az eset, mert mielőtt elfogadta a meghívást Tapia, előtte hosszasan beszélgettek vele, és tudta, hogy szó lesz a Fratani által felvázolt játékvezetők megvásárlásával kapcsolatos vádakról is.

Mindent egy helyen az Eb-ről