A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Sztárcsapatok egymás ellen az El-negyeddöntőben

Mesut Özil, Arsenal
Arsenal's German midfielder Mesut Ozil celebrates after scoring their first goal during the English Premier League football match between Arsenal and Leicester City at the Emirates Stadium in London on October 22, 2018. (Photo by Glyn KIRK / IKIMAGES / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Két nívós klub csap össze ma este az Európa-liga negyeddöntőjében. Az Arsenal-Napoli párosítás egy gólokban gazdag, látványos mérkőzést ígér. Az Arsenal a Premier League-ben még harcol a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyekért, míg a Napolinak az Európa-liga trófeájának az elhódítása az egyetlen esély, hogy idén nyerjen valamit. Lássuk, hogy eme pikánsnak ígérkező találkozó mellet, milyen mérkőzéseket rendeznek ma a második számú európai kupasorozatban. 

Az Arsenal már tavaly is sokáig menetelt az Európa-ligában, ahonnan csak az elődöntőben kényszerült búcsúzni, miután alulmaradt a későbbi győztes Atlético Madriddal szemben. Egy évvel ezelőtt a londoni csapat egészen az elődöntőig nem került szembe igazán nívós ellenféllel, most azonban nem lesz könnyű dolga a Napolival, amely az olasz bajnoki címről már lemondott, az Olasz Kupából is kiesett, így az El az egyetlen sorozat, ahol még trófeát szerezhet.
A londoni csapat az angol pontvadászatban jelenleg az 5. helyen áll, egy pont a hátránya a biztos Bajnokok Ligája indulást jelentő 4. helytől. A nápolyi klub helyzete sokkal kedvezőbb Olaszországban, 2. helyen áll az együttes a bajnokságban és 12 pont az előnye az 5. Atalantával szemben, azaz biztosra vehető, hogy ősszel a BL-csoportkörben indulhat.

Insigne aktuális formáján sok múlhat Forrás: AFP/Andreas Solaro

Az Arsenal ebben az idényben kiemelkedően teljesít otthon, tavaly augusztus közepe óta 25 hazai tétmeccsen csupán kétszer kapott ki, a Ligakupában az ősi rivális Tottenhamtől, az FA Kupában pedig a Manchester Unitedtől. A Napoli a Bajnokok Ligája csoportkörében nem tudott találkozót nyerni idegenben (2 döntetlen, 1 vereség), az El egyenes kieséses szakaszában viszont csak egy meccset veszített el vendégként: az előző körben, miután a továbbjutást saját közönsége előtt már biztosította, kikapott Salzburgban.

Korábban Özil az első gólját az Arsenal színeiben, még 2013-ban a Napoli ellen szerezte Forrás: AFP/Glyn Kirk

Carlo Ancelotti vezetőedző nagy valószínűséggel a legerősebb kezdő tizenegyet tudja pályára küldeni Londonban, míg a másik oldalon Unai Emerynek a régóta sérüléssel bajlódó Hector Bellerínről, Rob Holdingról és Danny Welbeckről kell lemondania, a védő Laurent Koscielny és a középpályás Granit Xhaka játéka pedig bizonytalan.
Mindkét csapat a támadófutball híve, egy szórakoztató mérkőzésre van kilátás.

A másik még versenyben lévő londoni együttes, a végső sikerre szintén esélyes Chelsea a Slavia Praha vendége lesz csütörtök este. A londoniak idei szereplése hektikus, többek között az El-csoportkör utolsó fordulójában a Mol Vidi ellen is egy döntetlent értek el. A cseh klub az előző fordulóban búcsúztatta az Európa-ligában ötször is diadalmaskodó Sevilla csapatát. A prágaiak teher nélkül megmutathatják, hogy képesek még egy bravúrra, míg a londoni kékeknek a Premier League hajrájában is iparkodniuk kell, ha el akarják csípni valamelyik biztos Bajnokok Ligája induló hely egyikét.

Lisszabonban a története kilencedik európai kupa-negyeddöntőjére készülő Eintracht Frankfurt vendégeskedik a Benficánál. Az összecsapás pikantériáját Luka Jovic személye adja, az Európa-ligában már 7 gólnál járó szerb csatár jelenleg a Benfica kölcsönjátékosaként szerepel a frankfurtiaknál.
A két együttes alapvetően támadó felfogása egy több gólos, látványos összecsapást ígér.

A spanyol házi negyeddöntőben a Villarreal fogadja a Valenciát, amellyel a hazai pontvadászatban ebben az idényben már kétszer találkozott: a Villarreal pályaválasztásával 0-0-t játszottak a felek, Valenciában pedig a hazai csapat diadalmaskodott 3-0-ra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!