Vágólapra másolva!
A MOL Fehérvár FC hiába szerzett egygólos előnyt a Vaduz elleni Európa-liga-selejtező párharc első mérkőzésén a felcsúti Pancho Arénában, a visszavágón a liechtensteini csapat ledolgozta hátrányát, a hosszabbításban pedig újabb gólt szerzett, így 2-1-es összesítéssel nagy meglepetésre búcsúztatta az előző szezonban El-csoportkörbe jutó Vidit. A találkozó másnapján a fehérváriak középpályása, Kovács István értékelt az Origónak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Vaduzból.

Hogy telt az este?
Én személy szerint amúgy is nehezen tudok aludni a vereségek után, ez a kudarc pedig különösen fájó volt, nem csak nekem, hanem a csapat számára is. A vacsorát követően együtt maradtunk, átbeszéltük a dolgokat, sokkal többet foglalkoztunk a mérkőzéssel, mint normál esetben bármelyikkel. Sajnos egyébként is jellemző, hogy a papíron nálunk gyengébb csapatokkal megszenvedünk, elég csak a tavalyi, Dudelange elleni párharcra visszagondolni.

Vaduzi vereségével a MOL Fehérvár kiesett az Európa-ligából

Az Európa-liga 2. selejtezőkörének csütörtök esti visszavágóján a MOL Fehérvár a Vaduz otthonába látogatott. A liechtensteini csapat a rendes játékidőben ledolgozta egygólos hátrányát, hosszabbítás után pedig 2-0-ra győzött, így nagy meglepetésre kiejtette a magyar együttest.

Fájó, hogy egy gólon múlt a továbbjutásunk, de gratulálnunk kell a Vaduznak, megérdemelten jutott tovább.

Felmerült előzetesen, hogy baj lehet?
Meg kell érteniük a sajtó munkatársainak és az embereknek is, hogy a mai futballban már nincsenek könnyű meccsek, legyen akár máltai, vagy liechtensteini az ellenfél.

Ez nem röplabda, vagy kézilabda, ahol a statisztikák alapján a jobbik csapat szinte mindig nyer, nagyon sajnáljuk, hogy így alakult.

A hazai edző a meccs utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy néhány fehérvári játékoson, úgy érezte, lenézik a csapatát. Ön tapasztalt ilyesmit?
A győztesnek mindig igaza van, de én nem szeretem ezeket a nyilatkozatokat,

Én egyébként egyáltalán nem éreztem így a pályán.

Kovács István (10) és a fehérvári játékosok is tanulhatnak a vaduzi kudarcból Fotó: Polyák Attila - Origo

Az utolsó 10 percben óriási fölényben játszottak, rengeteg ziccert alakítottak és hagytak ki. Későn ébredtek?
0-0-ig nem volt rossz számunkra az eredmény, a bekapott gól után pedig stabilabban kellett játszanunk, nem rohanhattunk ész nélkül a falnak. 2-0-nál aztán minden mindegy alapon mentünk már előre, talán fizikálisan is jobban bírtuk, de sajnos tipikusan olyan meccs volt, amelyen ha reggelig játszunk, akkor sem lőttünk volna gólt.

Hatással lehet ez a kiesés a bajnoki szereplésre?
Voltak már hasonlóan nagy kudarcok a klub életében, például a Magyar Kupából való kiesések. Össze kell tartanunk, és most kell megmutatnunk az erőnket, hiszen csak magunkra számíthatunk. A győzelem mindenkié, sok élvezője van, a vereség után viszont egyedül maradsz a rengeteg bírálóval szemben.

A futball olyan, mint az élet, ciklikus, nem lehet mindig a topon lenni, vannak hullámvölgyek és kudarcok is. Szerencsére három nap múlva a bajnokságban már javíthatunk, mindenképpen nyerni akarunk a Kaposvár elleni nyitányon.

Mindent egy helyen az Eb-ről