Cristiano Ronaldóék is kijutottak ez Európa-bajnokságra

fbl Horizontal FULL LENGTH ACTION
Portugal's forward Cristiano Ronaldo (L) celebrates after scoring a goal during the UEFA Euro 2020 Group B qualification football match between Luxembourg and Portugal at the Josy Barthel Stadium in Luxembourg on November 17, 2019. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő portugál labdarúgó-válogatott is kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra, miután a selejtező utolsó fordulójában idegenben 2-0-ra legyőzte Luxemburg csapatát. A másik mérkőzésen a már korábban kvalifikáló Ukrajna 2-2-es döntetlent játszott Belgrádban Szerbiával.

A portugálok pontelőnnyel várták az öt csapatot felvonultató B csoportban az utolsó fordulót, de csak egy luxemburgi győzelemmel lehettek benne biztosak, hogy továbbjutnak, ugyanis bármilyen más eredmény esetén az egy ponttalmögöttük álló szerbek kiütötték volna Ronaldóékat a nyeregből, ha hazai pályán legyőzik a már korábban kijutó Ukrajnát.

A portugálok nem is bízták a dolgot a véletlenre, bomba erős kezdővel állta fel Luxembourgban:

Az első gólra azonban így is a 39. percig kellett várni, ekkor Bruno Fernandes szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

A győzelem nem forgott veszélyben, de azért biztos, ami biztos a 86. percben még Cristiano Ronaldo is betalált, így biztossá vált, hogy Portugália nekifuthat a címvédésnek a jövő nyáron.

Belgrádban Szerbia zárt kapus mérkőzésen fogadta a csoportot megnyerő Ukrajnát, és már a 9. percben megszerezték a vezetést az Ajax csatárának, Dusan Tadicnak a 11-esével. A 32. percben azonban egyenlítettek az ukránok, és a második félidő elején hiába szereztek vezetést a szerbek – és bíztak egy luxemburgi egyenlítésben – a 90+3. percben Beszedin révén újra egyenlítettek az ukránok, így Szerbia a csoport harmadik helyén végzett.

Eredmények, Eb-selejtezők, B csoport:
Luxemburg–Portugália 0-2 (0-1)
gól: Bruno Fernandes 39., ill. C. Ronaldo 86.
Szerbia–Ukrajna 2-2 (1-1)
gól: Tadics 9. (11-esből), A. Mitrovics 56., ill. Jaremcsuk 32., Beszedin 90+3.
A csoport végeredménye: 1. Ukrajna 20 pont, 2. Portugália 17, 3. Szerbia 14, 4. Luxemburg 4, 5. Litvánia 1.

Mindent egy helyen az Eb-ről