A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain 2-0-ra legyőzte a Lille-t a Parc des Princes Stadionban.

A listavezető párizsiak bombaerős kezdővel léptek pályára. Igaz, a francia világbajnok Kylian Mbappé betegség miatt a kispadra került, helyette viszont ott volt a csatársorban Neymar, aki az októberi combizom-sérülése után tért vissza.

Neymar a hatodik bajnoki mérkőzésén lépett pályára az idei szezonban Forrás: AFP/Bertrand Guay

Ahogy az várható volt, a párizsiak kezdték támadólag a mérkőzést, és a 17. percben megszerezték a vezetést. Di Maria tökéletes ütemű átadása után Idrissa Gueye ment el a jobb oldalon, a középre lőtt labdájára az argentin Mauro Icardi érkezett a hosszún, és közelről az üres kapuba passzolt.

A folytatásban a párizsiak több ziccert is kialakítottak, de csak a 31. percben tudtak újra betalálni. Neymar indult meg a baloldalon, felrúgták, viszont a labda így Julian Draxler elé került, aki kiugratta ziccerben Ángel Di Mariát, az argentin szélső pedig közelről a jobb felső sarokba tekert.

A második félidőben a PSG remekül futballozott, a német világbajnok Julian Draxler két gólt is lőhetett volna, de kihagyta a ziccereit. A 65. percben Thomas Tuchel lehozta Neymart, a helyére pedig beküldte Kylian Mbappét, aki szinte azonnal kialakított magának egy ziccert, de Mike Maignan védeni tudta a közeli lövését.

Neymar a lecserélése után azonnal bement az öltözőbe Forrás: AFP/Franck Fife

A folytatásban a PSG egy fokozattal lejjebb kapcsolt, a Lille azonban így sem jelentett veszélyt Keylor Navas kapujára, így az eredmény már nem változott.

Győzelmével a PSG továbbra is magabiztosan vezeti a francia bajnokságot, és kedvező előjelekkel várhatja a keddi Real Madrid elleni BL-rangadót. Igaz, a párizsiak számára már nincs tétje a találkozónak, ugyanis már az előző játéknapon bebiztosították a továbbjutásukat, és öt pont előnnyel vezetik a csoportjukat a madridiak előtt.

Ligue 1., 14. forduló
Paris Saint-Germain-Lille 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Icardi (17.), Di Maria (31.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!