A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Péntek este az utolsó meccset is lejátszották a legjobb 32 között az Európa-ligában. A Szoboszlai Dominikkel felálló 2-2-es döntetlent játszott az Eintracht Frankfurt csapatával a Red Bull Arénában. Az osztrák csapat búcsúzott a sorozattól, ugyanis egy héttel ezelőtt, az odavágó mérkőzésen 4-1-re kikapott Frankfurtban.

A találkozót – amelyen a Salzburgnak minimum három gólt kellett volna lőnie a továbbjutáshoz – eredetileg csütörtök este rendezték volna, de a meteorológiai szolgálat a várható orkán erejű, 120 km/órás szél miatt riasztást adott ki Salzburg térségére. Az európai szövetség, a két klub, a helyi hatóságok és a salzburgi rendőrség képviselői válságértekezletet tartottak, és közösen döntöttek a meccs elnapolásáról, mert úgy vélték, hogy nem garantálható a 29 ezer néző biztonsága.

Egy napot csúszott a Salzburg Frankfurt elleni visszavágója Forrás: AFP/Barbara Gindl

A pénteki találkozón a magyar válogatott Szoboszlai Dominik kezdőként lépett pályára a Salzburg csapatában, amely Andreas Ulmer bombagóljával már a 10. percben megszerezte a vezetést a Frankfurt ellen.

A folytatásban is a Salzburg irányította a játékot, Szoboszlai rendkívül aktív volt, különösen a szögletei és a szabadrúgásai voltak veszélyesek. Ezekből rendre helyzetek alakultak ki a Frankfurt kapuja előtt, de az osztrák csapat nem tudta belőni a kulcsfontosságú második gólját.

A 30. percben a semmiből egyenlített a Frankfurt.

Filip Kostic ment el a baloldalon, a középre tekert labdájára Andre Silva érkezett, és hat méterről a kapuba fejelt.

A második félidőt is a Salzburg kezdte jobban. Az 54. percben újra megszerezhette volna a vezetést az osztrák csapat, de Szoboszlai szöglete után a brazil Andre Ramalho a kapu mellé csúsztatott.

A folytatásban az osztrákoknak muszáj volt kockáztatniuk, ezért feljebb tolták a védekezésüket, és mindent egy lapra feltéve elkezdtek rohamozni. A németek rutinosan beálltak kontrázni, többször el is dönthették volna a meccset, de a szerb Filip Kosztics több elpuskázta a ziccereit.

A 71. percben újra vezetést szerzett a Salzburg.

Szoboszlai Dominik baloldali szögletére Jerome Onguene robbant be, és hat méterről a kapu jobb oldalába fejelt.

A vezetőgól után a salzburgiak érezték, hogy sebezhetők a németek, és tovább rohamoztak. A 74. percben Szoboszlai köténye után Patson Daka került helyzetbe, de a zambiai csatár lövése néhány centivel elkerülte a kaput. Nem sokkal később a magyar középpályás is megpróbálkozott egy átlövéssel, de nem tudta meglepni Kevin Trappot.

Szoboszlai Dominik a Salzburg egyik legjobbja volt a Frankfurt elleni El-meccsen Forrás: AFP/Krugfoto

A 83. percben aztán végképp eldőlt a párharc sorsa.

Egy frankfurti kontratámadás végén André Silva 17 méteres lövése megpattant egy hazai védőn, így kapujából kijjebb helyezkedő Cican Stankovicnak esélye sem volt a hárításra.

A 86. percben Jesse Marsch lehozta a pályáról Szoboszlai Dominiket, aki remek mérkőzéssel zárta a Salzburg idei európai kupaszezonját.

Ezzel a döntetlennel a német csapat 6-3-as összesítéssel bejutott a nyolcaddöntőbe, a pénteki nyoni sorsoláson pedig az is kiderült hogy a svájci Basel lesz az ellenfele a következő körben.

4Sárga lapSekou Koita
10GólAndreas Ulmer
15Sárga lapHee-Chan Hwang
26Sárga lapDaichi Kamada
30GólAndre Silva
59Sárga lapDavid Abraham
72GólJerome Onguene
83GólAndre Silva
89Sárga lapStefan Ilsanker
90Sárga lapNoah Okafor
Összeállítások
4-3-3
3-4-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!