A Dortmund új védője a BL-ben még játszhat a PSG-ben

Thomas MEUNIER (PSG) changes to Borussia Dortmund. 2nd Bundesliga soccer sport sports jersey 19 professional footballer GAME season 2019 18 DFL 20 men TEST preparation 2020 league game SOCCER PLAYER club jersey club dress club soccer game soccer football
PHOTO ASSEMBLY: Thomas MEUNIER (PSG) changes to Borussia Dortmund. Archive photo: Thomas MEUNIER (PSG), action, single action, single image, cut out, whole body shot, whole figure. 1.FC Nuremberg-Paris Saint Germain (PSG) 1-1, on 20.07.2019 Max Morlock Stadion Nuernberg, test game, DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI-VIDEO. Ă‚Â | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund kész elengedni frissen igazolt labdarúgóját, a belga Thomas Meunier-t a Bajnokok Ligája záró szakaszára.

"Azt mondtuk neki, számunkra rendben van, ha játszani akar a Bajnokok Ligájában" - közölte Hans-Joachim Watzke, a Bundesliga második helyén zárt csapat vezérigazgatója. Hozzátette, a védő még gondolkodik, de ha úgy dönt, hogy szívesen menne, egyeztetni fognak korábbi klubjával, a Paris Saint-Germainnel.

"Olyan hosszú szünete volt, hogy már elege van a vakációból. Kipihente magát, és a BL-meccsek után csatlakozhat hozzánk" - indokolta hozzáállásukat a német klub vezetője, utalva arra, hogy a francia bajnokságot nem indították újra a koronavírus-járvány miatti leállás után.

A 28 éves, világbajnoki bronzérmes hátvéd - aki szabadon igazolható volt - csütörtökön írta alá 2024-ig szóló dortmundi szerződését. Úgy fogalmazott, a Dortmund pontosan azt a játékot játssza, amelyre ő is vágyik, és akárcsak korábbi csapataival, a belga Club Brugge-vel és a PSG-vel, itt is bajnoki címet szeretne szerezni.

A járvány miatt félbeszakított BL zárótornájára augusztus 12. és 23. között kerül sor Lisszabonban, a negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják. A Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az Atalanta, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig már a nyolc közé jutott a BL-ben - a francia csapat éppen a Dortmundot búcsúztatta -, a másik négy nyolcaddöntős párharc visszavágójáról viszont még nem döntötte el az UEFA, hogy augusztus 7-én és 8-án azokat is Portugáliában, vagy a kijelölt hazai csapat otthonában rendezzék.

Mindent egy helyen az Eb-ről