Hivatalos: Gulácsiék csapattársa a Chelsea-hez igazolt

Horizontal
Leipzig's German forward Timo Werner (C) celebrates scoring an offside goal during the UEFA Champions League football match between RB Leipzig and Tottenham Hotspur, in Leipzig, eastern Germany on March 10, 2020. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok sajtóhíreinek megfelelően Timo Werner, az RB Leipzig csatára a Chelsea labdarúgócsapatához igazolt, melyhez júliusban csatlakozik.

A londoni klub előbb beleegyezett, hogy kifizeti a 24 éves támadó 60 millió eurós kivásárlási árát a lipcseieknek, majd ezt követően megegyezett a futballistával is a szerződés részleteiről, szerdán pedig valamennyi érintett hivatalosan megerősítette a klubváltás tényét.

- áll a csatár közleményében, melyben a Leipzigről sem felejtkezett el. - "Természetesen szeretnék köszönetet mondani az RB Leipzignek, a klubnak és a szurkolóknak ezért a négy csodálatos évért. Örökre a szívemben maradtok."

Timo Werner idén fantasztikusan játszott a Leipzigben Forrás: AFP/Odd Andersen

A játékos a német Bundesliga mostani szezonjának végéig marad Lipcsében, az augusztusi Bajnokok Ligája nyolcas döntőben viszont már nem számíthat rá a magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató gárda.

Werner 2016-ban, az együttes első élvonalbeli szezonját megelőzően csatlakozott a Lipcséhez, melynek színeiben eddig 93 gólt szerzett, ami klubcsúcs. A mostani szezonban a bajnokságban 26-szor, a Bajnokok Ligájában négyszer volt eredményes.