A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Bajnokok Ligájára még maradhat a Barcelona kispadján Setién

Messi Setién
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi and Barcelona's Spanish coach Quique Setien look on during the Spanish league football match FC Barcelona against CD Leganes at the Camp Nou stadium in Barcelona on June 16, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A szezon végéig mindenképp Enrique "Quique" Setién maradhat a spanyol bajnoki címét elbukó FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A szakembert a katalán labdarúgóklub elnöke, Josep Maria Bartomeu erősítette meg posztján kettejük péntek esti különtalálkozóján, amelyet a középcsapat Osasunától, csütörtökön hazai pályán elszenvedett meglepő vereség (1-2) miatt tartottak.

Quique Setién egyelőre marad a Barca kispadján Forrás: AFP/Lluis Gene

Az AS sportlap tudomása szerint a megbeszélésen az elnök támogatásáról biztosította a 61 éves szakvezetőt, akivel kapcsolatban a spanyol és a nemzetközi sajtó is arról írt, hogy hamarosan távoznia kell a barcelonai kispadról. A mielőbbi menesztésről szóló hírek felerősödtek a hétközi kudarc után, jóllehet a címvédés esélyét már korábban elveszítette az újrakezdést követően több pontot elhullajtó Barca az utóbbi tíz meccsét ugyanakkor hiánytalanul megnyerő Real Madriddal szemben, amely így elfoglalta a bajnoki trónt.

Az elnök bizalma azt jelenti, hogy Setién ül a Barcelona kispadján a La Liga vasárnapi zárófordulójában, majd a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján is, amikor Lionel Messiék - az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően - a Napolit fogadják augusztus 8-án.

Setién január közepén foglalta el a barcelonai kispadot, szerződése 2022 nyaráig érvényes.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!