A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Támadásban és védekezésben is kiemelkedően teljesített eddig a BL-selejtezőben a Fradi

Molde, 2020. szeptember 23. Franck Boli, a Ferencváros játékosa (b3) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett a Molde ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott mérkőzésen Moldéban 2020. szeptember 23-án. MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag
Vágólapra másolva!
Kedden este 21 órától a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának visszavágóján fogadja a Ferencváros a norvég bajnok, Molde csapatát. A zöld-fehérek eddig remekeltek a sorozatban, amit az UEFA statisztikái is alátámasztanak.

Ha valakinek nem lenne elég bizonyíték a Fradi idei nagyszerű BL-menetelésére az, hogy Szergej Rebrov csapata egyetlen mérkőzésre van a 32-es főtáblától, akkor azt biztosan meggyőzik az UEFA statisztikái.

Ez ugyanis azt mutatja, hogy a mögöttünk hagyott három és fél fordulóban a Ferencváros lőtte a második legtöbb gólt, szám szerint 9-et: 2-2-t a Djurgardennek, a Celticnek és a Dinamo Zagrebnek, illetve hármat a Molde elleni idegenbeli meccsen.

Azt pedig akár kihívásnak is veheti a magyar bajnok, hogy éppen a Molde előzi meg ezen a listán, igaz a norvégok a tíz góljukból ötöt a finn KuPS Kuopiónak lőttek az első fordulóban.

Szinte nincs olyan csapatrésze a Ferencvárosnak, amelyikben ne találnánk kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékost vagy játékosokat Forrás: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

A sorozatban remeklő Fradi-támadók közül is

kiemelkedik Tokmac Nguen, aki háromszor volt eddig eredményes, amivel holtversenyben a góllövőlista élén áll.

De a kétgólos Myrto Uzuni is felfér a dobogóra, ráadásul az albán támadó ezt három kaput találó lövésből érte el – ő ez utóbbi kategóriában is dobogós. A Moldéban két pazar gólpasszt adó Botka Endre az asszisztok terén vezeti a selejtező rangsorát.

Sokszor leírtuk már, hogy a Fradi csapatként működik igazán remekül, álljon akkor itt még egy remek statisztika: 19 kaput eltaláló lövéssel negyedik a magyar bajnok.

Hátul is minden rendben van

Nem feltétlenül jó, ha sok lövés megy egy csapat kapujára, de amíg Dibusz Dénes áll a gólvonalon, addig nincs különösebb ok az aggodalomra.

A magyar válogatott kapus 16 védésénél többet egyetlen kapus sem mutatott be eddig a selejtezősorozatban.

Csapatszinten 387 passzal a hatodik, míg az átadások pontossága terén ötödik a Fradi, a zöld-fehérek védői – Ihor Haratin (61), Miha Blazic (60) és Abraham Frimpong (58) – pedig az egyéni mutatókban is toplistás helyen állnak, ahogy Blazic és Eldar Civic 8-8 labdaszerzése is a legjobbak között van.

A Ferencváros–Molde Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzést 21 órától az Origo élő szöveges közvetítésével követheti. A továbbjutó októberben a Bajnokok Ligája-főtábláján folytathatja a szereplését, míg a vesztes az Európa-ligában teheti meg ugyanezt. A két csapat első mérkőzése 3-3-as döntetlent hozott múlt hét szerdán Norvégiában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!