Rekordok sorát írta át gólzáporos győzelmével a Seattle Sounders az MLS-ben

Seattle Sounders FC v Vancouver Whitecaps FC - MLS Is Back Tournament GettyImageRank2 SPORT major league soccer mls is back tournament group b adidas soccer mls soccer photos soccer action mls photos
REUNION, FLORIDA - JULY 19: Jordan Morris #13 of Seattle Sounders FC celebrates with Cristian Roldan #7 after scoring a goal against Vancouver Whitecaps FC during a Group B match as part of MLS is Back Tournament at ESPN Wide World of Sports Complex on July 19, 2020 in Reunion, Florida. Mark Brown/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Seattle Sounders magyar idő szerint péntek hajnalban 7-1-re legyőzte a San Jose Earthquake csapatát, amivel rekorodok sorát állította be, vagy éppen írta át az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS). 

Kezdjük azzal, hogy a Sounders fennállása során még egyetlen bajnoki meccsen sem rúgott hét gólt, kétszer már eljutott hatig, de annál tovább még egyszer sem. Az új klubrekord mellett a 7-1-es siker lett a liga történetében a nyolcadik olyan meccs, ahol a győztes ennyi gólt tudott szerezni. Az abszolút rekordot továbbra is a Los Angeles Galaxy FC Dallas elleni 8-1-es sikere tartja még 1998-ból.

A Sounders harmadik csapatként rúgott öt gólt egy félidőben, ők azonban nem álltak meg ennyinél, mint a Dallas és a Chicago.

Van azonban olyan rekord is, amit immár egyedüliként tart a Sounders: a kezdő sípszót követően még egyetlen csapat sem rúgott öt gólt a 33. percig bezárólag. Az viszont érdekes, hogy az első és az ötödik gól között 29 perc telt el, ez pedig csak a hatodik leggyorsabb ötgólos tűzijáték volt.

A San Josénak is kijutott a rekordokból. A kaliforniaiak még soha nem kaptak ötnél több gólt egy bajnokin, most mindjárt hetet nyeltek be. A Quakes az MLS első kilenc fordulójában új ligarekordnak számító 26 gólt kapott - kicsit rendbe kellene szedni a védelmet.

A csapat legendás támadója, Chris Wondolowski, aki 0-7 után a szépítő gólt szerezte 11-esből viszont tovább írta saját hőskölteményét: immár 163 góllal vezeti az MLS legjobb góllövőinek örökranglistáját. Landon Donovan (145 gól), Jeff Cunningham (134), Jaime Moreno (133) és Kei Kamara (129) előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!