Vágólapra másolva!
Csütörtök este az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében Arsenal rendes játékidőben gólnélküli döntetlent játszott a Liverpoollal az Anfielden, majd tizenegyespárbajt követően továbbjutott a legjobb nyolc közé. A találkozó hőse az északi-londoni csapat német válogatott kapusa, Bernd Leno volt, aki több nagy védést is bemutatott a mérkőzésen, és olyat tett, amire Arsenal-kapus nyolc éve nem volt képes.

A 28 éves kapus különösen a második félidőben lett megdolgoztatva. Az 53. percben elképesztő bravúrral védte Virgil van Dijk hat méterről kapura pörgetett lövését.

Kilenc perccel később a Liverpool új igazolása, Diogo Jota lőhetett volna gólt ziccerben, de a hatszoros német válogatott kapus szögletre tornázta a portugál támadó lövését.

A szöglet után Marko Grujic fejelt 12 méterről a bal felső sarok irányába, Leno azonban a levegőben úszva, egy elképesztő keresztbenyúlással kipöckölte a labdát, és meccsben tartotta az Arsenal.

Az észak-londoniak végül kihúzták a meccset 0-0-val, majd tizenegyespárbajban továbbjutottak, Leno pedig olyat tett, amire Arsenal kapus 2012 szeptembere óta nem volt képes, kapott gól nélkül lehozott egy meccset az Anfielden – ahol kilenc védést mutatott be.

Leno nagyon megérdemelte, hogy hős legyen, ugyanis az elmúlt hónapokban sok szurkoló szemében kegyvesztett lett. Erről igazából nem is ő tehetett, hanem az argentin Emiliano Martínez, aki Leno júniusi sérülése után remekül szállt be az Arsenalba, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a csapat megnyerte az FA-kupát. A szurkolók egy része ezt követően az argentin kapust követelte a kezdőbe, az Arsenal edzője, Mikel Arteta azonban kitartott Leno mellett, Martínez pedig 20 millió euróért az Aston Villához igazolt.

Bernd Leno elképesztő védéseket mutatott be a Liverpool ellen Forrás: AFP/Laurence Griffiths

Az argentin kapus eddig két bajnoki meccsen védett, mindkettőt megnyerte az Aston Villa, Martínez pedig még gólt sem kapott a Premier League idei szezonjában, így érthető, hogy az Arsenal-szurkolók megsiratták a távozását. Azonban, ha Leno továbbra is így véd, akkor hamarosan feledtetheti az argentin válogatott kapust.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!