A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A bizalmatlansági indítvány következményeként hamarosan szavazást tartanak az FC Barcelona csapatánál miután Jordi Farré, az indítvány kezdeményezője megerősítette, hogy az összegyűjtött aláírások közül legalább 16 521 biztosan érvényes. Ezzel a katalán klub egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy idő előtt eltávolítsák Josep Maria Bartomeu elnököt.

Eddig azért nem lehetett biztosra venni, hogy lesz szavazás, mert ellenőrizni kellett, hogy tényleg érvényesek-e a bizalmi indítványhoz indításához szükséges aláírások. Szerdán azonban több helyi újságíró is megerősítette, hogy elég érvényes szavazat jött össze – 16 521 az előírt minimális mennyiségű.

Josep Maria Bartomeu és Lionel Messi egy közös képen 2017-ben Forrás: AFP/Ho

Innentől kezdve a Barcelonánál muszáj kiírni a szavazást, aminek következtében idő előtt megbuktathatják a klubot 2014 januárja óta irányító Josep Maria Bartomeu elnököt. Az NSO a spanyol Marcára hivatkozva azt írja, hogy a voksolás dátumát 10-20 napon belül jelenthetik be, ha ezen a szavazatok kétharmada az elnök távozása mellett szól, a klub kénytelen eltávolítani Bartomeut a pozíciójából, és új elnökválasztást kiírni.

Jordi Farré, az indítvány kezdeményezője, azt mondta, szerinte nem lesz megtartva a szavazás, mert Bartomeu és a kollégái lemondására számít – és egyben fel is szólította őket erre.

A Barcelona elnöke tagadta, hogy gondolkodna a lemondáson, azonban a szerdai hírek után több spanyol portál is azt írta, hogy fontolgatja a távozást.

Az FC Barcelona 121 éves története során harmadszor kerülhet sor a bizalmi szavazásra. Az első két alkalommal nem járt sikerrel a referendum.

A Barca első embere az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott a klub nem megfelelő dirigálása miatt.

A szurkolók a Camp Nou előtt tüntettek az elnök ellen, amikor Messi bejelentette, hogy távozni akar Forrás: NurPhoto via AFP/Joan Valls

Többek között a hatszoros aranylabdás Lionel Messi is őt nevezte meg, mint a leendő távozásának egyik okát.

Az eredeti menetrend szerint az elnökválasztást 2021 márciusában tartanák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!