Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Mezőkövesd fogadta a Kisvárda együttesét. A hazaiak hét megszerzett ponttal az ötödik, míg a vendégek hattal a nyolcadik helyről várták a találkozót, igaz a kisvárdaiak egy meccsel kevesebbet játszottak a bajnokságban. A mérkőzésen a vendégek kiváló első félideji játékot bemutatva nyertek 2-1-re.

A kezdősípszó előtt volt egy ünnepélyes díjátadás, amelynek során a kövesdiek válogatott tagját, Cseri Tamást köszöntötte Tállai András klubelnök abból az alkalomból, hogy a 32 éves játékos századszorra léphetett pályára az NB I-ben.

Mindössze öt percet kellett csak várni az összecsapás első góljára, amelyet lényegében a hazai védelem óriási hibája előzött meg. A mezőkövesdi védő és kapus egymásra várt egy várdai támadás során, ennek az lett a vége, hogy

Simovic nagyjából 17 méterről az üres kapuba emelte a labdát. Ezzel 1-0 lett a vendégeknek.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Két perccel később megduplázhatta volna az előnyét a Kisvárda. Egy jól felépített támadás végén a tizenhatos előteréből lőhetett Viana senkitől sem zavartatva, de próbálkozása elkerülte a kaput.

A 13. percben egy eladott mezőkövesdi labda után Lucas kínálta meg Ryabenkót, de a hazai kapus ekkor még menteni tudott. Egy perccel később azonban már az ukrán kapus is tehetetlen volt, amikor

egy jó kiugratás után Navratil a jobb oldalon elszaladva megszerezte a Kisvárda második gólját a meccsen.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Kuttor Attila, a hazaiak mestere ekkor döntött úgy, hogy kapust cserél és a 18. percben be is küldte Szappanost a pályára.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A vendégek kétgólos előnyük tudatában sem álltak le, egyik veszélyes támadást vezették a másik után. A legközelebb a harmadik gólhoz a 31. perc végén jártak az első félidőben, amikor Bumba jó 20 méterről lőtt kapura, próbálkozása pedig a felsőlécről pattant ki.

Az első 45 perc vendég fölényét a statisztika is jól mutatta.

A kisvárdaiak 63%-ban birtokolták a labdát, ötször próbálkoztak kapura lövéssel, és ezek közül négy kísérlet el is találta azt.

A második félidő már másképp kezdődött, a hazaiaknál a csereként beállt Nagy Dániel már az első percben jól ívelt a vendég kapu elé, és az érkező társa éppenhogy a kapu fölé fejelt. Mindenesetre a Mezőkövesd ezzel jelezte, hogy még egyáltalán nem lefutott a mérkőzés.

Azonban néhány percet követően a vendégek rendezték a soraikat és ezzel együtt megszűnt a nagyobb hazai nyomás. A kiegyenlítettebb küzdelem során mindkét fél próbálkozott veszélyes helyzetek kialakításával és gólszerzéssel. Végül

a Mezőkövesd a 90. percben sikerrel járt úgy, hogy egy jó kapu elé ívelt labdát a kisvárdai védő, Cornel Ene véletlenül a saját kapujába fejelt, így 2-1-re módosította az állást.

Több gól már nem esett az ötperces hosszabbítás során, így a Kisvárda győzött Mezőkövesden.