Vágólapra másolva!
A dunaszerdahelyi DAC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a pozsonyi Slovannal a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 11. fordulójának rangadóján.

A 27 pontos DAC listavezetőként várta a 25 pontjával második Slovant, amelyiknél szombaton még arról szóltak a hírek, hogy az öltözőben többen is koronavírusosak lettek, így akár el is maradhat a mérkőzés. Azonban mivel a pozsonyiaknak maradt elég bevethető játékosuk, a DAC nem járult hozzá a halasztáshoz. Amit jól is tett, vasárnap ugyanis a Slovan a komplett első csapatával érkezett meg Dunaszerdahelyre, csak Darko Milanic edző nem tartott a csapattal.

A találkozót addig jobbára irányítása alatt tartó Slovan a 26. percben szerezte meg a vezetést, amikor egy beadás után a menteni igyekvő Dominik Kruzliak a saját kapujába talált (0-1).

Nem sokáig örülhettek a vendégek, ugyanis nyolc perccel később a Kalmár Zsolt által kiharcolt szabadrúgásból Andrija Balic egyenlített Bernd Storck csapata (1-1).

A második 45 perc már nem hozott olyan iramot, mint az első félidő, Kalmárnak a hajrában még volt egy jó szabadrúgása, de Greif a léc fölé ütötte a labdát. Így maradt a döntetlen, a DAC pedig továbbra is két pont előnnyel vezeti a bajnokságot.

Hazai oldalon Kalmár Zsolt és Schäfer András, míg a vendégeknél Holman Dávid is végigjátszotta a mérkőzést.

Eredmény, Fortuna Liga, 11. forduló:
DAC–Slovan Bratislava 1-1 (1-1)
gólszerzők: Balic 34., ill. Kruzliak 26. (öngól)

Mindent egy helyen az Eb-ről