A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Szerdán este a Nemzetek Ligája B osztályának 6. fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a török csapatot a Puskás Arénában, ezzel pedig megnyerte a csoportját, feljutott a legmagasabb osztályba, ahol Európa legjobb csapataival és megmérkőzhet, ráadásul a 2022-es katari világbajnokságra való kijutáshoz is egy lépéssel közelebb került. A találkozó után az extrateljesítményt nyújtó Fiola Attila elmondta, hogy óriási motiváció, hogy ismét Európa-bajnokságon játszhat, főleg azért, mert az franciaországi Eb első mérkőzésén megsérült, így nem lehetett részese a csapat nyolcaddöntőbe menetelésének.

„Le a kalappal az egész csapat előtt, egyáltalán nem volt könnyű a meccs, hiszen a törökök számára is adott volt a lehetőség, hogy kiharcolják a feljutást, az utolsó percekben azonban már a bennmaradásért küzdöttek. Csodálatos egy hét van mögöttünk.

– mondta a MOL Fehérvár FC játékosa a klubcsapata hivatalos honlapjának.

Kalmár Zsolt és Fiola Attila (középen) a törökök elleni győzelem után Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 32-szeres válogatott Fiola Attila 2019-ben egy térdsérülés miatt egyetlen meccsen léphetett pályára a nemzeti csapatban, de boldog, hogy végül ő is hozzá tudott járulni a válogatott sikeréhez.

„Megmondom őszintén, azt sem gondoltam 2016-ban, hogy lesz még az életben arra lehetőségem, hogy Eb-n vehessek részt játékosként. Nehéz összehasonlítani a két Eb-re való kijutást, mert a 2016-os kvalifikáció alkalmával valamennyi mérkőzésen játszottam, míg most sok meccset kellett sérülés miatt kihagynom, de annak örülök, hogy az utolsó találkozókon én is hozzátehettem valamit a csapat sikeréhez.

Ráadásul 2016-ban az élet elvette tőlem azt, hogy az Eb-n minden meccsen pályára lépjek, hiszen az első, osztrákok elleni találkozón megsérült a bokám, így gyakorlatilag nekem akkor ott be is fejeződött az Eb.

Óriási motiváció számomra az, hogy reális esélyem van arra, hogy jövőre ismét pályára léphessek az Eb-n, azonban tisztában vagyok azzal, hogy ehhez végig nagyon jó, kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanom a Vidiben. Személy szerint már nagyon várom a decemberi vb-selejtezők sorsolását is, kíváncsi vagyok, hogy mely együttesek ellen kell majd megküzdenünk a vb-ért" – tette hozzá a 30 éves védő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!