Vágólapra másolva!
Tizenkét csapat lépett pályára vasárnap délután öt órától a Merkantil Bank Ligában a 14. fordulóban. A késő délutáni mérkőzések közül a közelmúltbeli NB I-es múltjuk miatt a Vasas-Kaposvár, és a Haladás-Békéscsaba találkozók emelkedtek ki.

A másodosztályban vasárnap a késő délutáni meccsek előtt már lejátszottak három párosítást. A Nyíregyháza 2-1-re verte a 28. perctől emberhátrányban futballozó Siófokot Ötvös két góljának köszönhetően.

A Gyirmót 1-0-ra győzött a Soroksár ellen Nagy 42. percben lőtt találatával, míg a Csákvár idegenben 4-1-re verte a Szentlőrincet. Ezen a mérkőzésen Daru mesterhármast ért el.

A Vasas – Kaposvár rangadón a hazaiak a korábban a válogatottba is meghívót kapott Feczesin 21. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertek, így a hetedik helyre jöttek fel a tabellán.

A Haladás 5-0-ra győzött hazai pályán a Békéscsaba ellen, ráadásul a csapat góljait négy különböző játékos szerezte (volt egy békéscsabai öngól is). A szombathelyiek mellett még az Ajka és a Szolnok tudta otthon tartani a három pontot. Előbbi a DEAC-ot verte 3-0-ra, utóbbi pedig a Dorogot 3-2-re.

A Budaörs és a Pécs idegenben tudták kiharcolni a győzelmet, előbbi a Kazincbarcikát verte 2-0-ra, utóbbi a Szegedet 1-0-ra a 90 percet követően.

A tabella a másodosztályban a 19.00-kor kezdődő DVSC – Győri ETO rangadója előtt úgy áll, hogy a Debrecen vezeti a bajnokságot, a Budaörs a második és a Gyirmót a harmadik. A három kiesőhelyen a Győr, a DEAC és a Csákvár áll jelenleg.

Mindent egy helyen az Eb-ről