A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain nagyon simán, 5-1-re nyerte az Istanbul Basaksehir elleni, utolsó csoportmeccsét a Bajnokok Ligájában. A meccs végül kétnaposra sikerült, miután kedden, még 0-0-s állásnál a román negyedik játékvezető állítólagos rasszista megnyilvánulása után levonultak a csapatok és félbeszakadt a mérkőzés.

Az előző szezonban döntős Paris Saint-Germain, amelynek Lőw Zsolt a másodedzője, kilenc pontot gyűjtött az első öt kör alatt. A francia együttes már a forduló előtt is kényelmes helyzetben volt, mert a már biztos kieső török Basaksehirt fogadta, és mivel közvetlen riválisai ellen jobb volt az egymás elleni összevetésben, akár egy vereséggel is továbbléphetett volna, feltéve, ha a másik találkozó nem döntetlennel zárul.

Azonban kedden este az RB Leipzig 3-2-re legyőzte a Manchester Unitedot, így a párizsiak úgy folytathatták a negyedik játékvezető rasszista megjegyzése miatt félbeszakított találkozót, hogy már tudatában voltak annak, hogy nem eshetnek ki. A meccs így sem volt tét nélküli, ugyanis a franciák egy győzelemmel csoportelsőként juthattak volna tovább.

A meccs tehát a 14. perctől folytatódott, Neymar pedig hét perccel később már a kapuba is talált, egy kötény után tekert Mert hálójába. A brazil nagy kedvvel focizott, a 38. percben is lőtt egy gólt, majd nem sokkal később kiharcolt egy tizenegyest is.

Neymar három, Kylian Mbappé két gólt szerzett a Basaksehir ellen Forrás: AFP/Franck Fife

A büntetőt Kylian Mbappé váltotta gólra, aki így megdöntötte Lionel Messi rekodját, ő lett a legfiatalabb, aki 20 gólig jutott a Bajnokok Ligájában.

A szünetben beállt csereként Ángel Di Maria is, aki gyorsan adott két gólpasszt is, előbb Neymarnak, majd Mbappénak is. A két gól között szépítettek a törökök, Mehmet Topal volt a gólszerző.

Neymar mesterhármasa azt is jelenti, hogy ő lett a BL történetének első játékosa, aki két csapatban is eljutott 20 gólig.

Összefoglaló ITT.

A PSG a győzelmével a Lipcsét megelőzve, csoportgyőztesként jutott a legjobb 16 csapat közé.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Barcelona 6 4 2 0 12-6 6 12
GY
GY
V
GY
V
2.
FC Porto 6 4 2 0 15-8 7 12
V
GY
GY
V
GY
3.
Sahtar Donyeck 6 3 3 0 10-12 -2 9
GY
V
GY
GY
V
4.
Royal Antwerp 6 1 5 0 6-17 -11 3
V
V
V
V
GY
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!