Dárdai Pál a Siófok edzője szeretne lenni

Hertha BSC - Fortuna Düsseldorf - Archive Sports soccer Bundesliga
Friedhelm Funkel, a Düsseldorf edzője és Dárdai Pál, a Hertha volt mestere
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, hogyan készülődik a karácsonyi ünnepekre.

A játékosként 61-szeres magyar válogatott Dárdai Pál négy-öt évvel ezelőtt úgy fogalmazott, hogy „Három Dárdai a Herthában - az kemény lenne. A háromból egy szerintem megcsinálja. Vagy kettő. Bár az is lehet, hogy mindhárom..." - azóta két gyermeke, Palkó és Márton már pályára léphetett a berlini együttesben a Bundesligában.

Ő valamelyest lelkizőbb, mint a két öccse, az kell neki, hogy jó közegbe kerüljön. (...) Marci pillanatnyilag jó helyen van. Az első csapattal edz, jó híreket kapok róla. Szeretik a társak és az edzők is, ha egyszer-kétszer beáll, abból is tanul. Ballábas belső védőből amúgy sincs nagy választék. Jó a felépítése, jó a rúgótechnikája, neves klubok érdeklődnek már iránta" - mondta fiai pályafutásának jelenlegi helyzetéről Dárdai.

Dárdai Pál szívesen lenne a Siófok edzője Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

A szakember arra a kérdésre, hogy milyen ajánlatért lenne hajlandó otthagyni a német fővárost, meglepő választ adott:

"Tudja, hol lennék egyszer boldogan edző? Siófokon.

Hosszú évek múltán szerintem fordul majd a kocka, két-három hónapot leszünk Berlinben, és kilencet-tízet Zamárdiban. Ha eljön ez az idő, és a siófokiak megkeresnek azzal, hogy Pali bácsi, kellene segíteni, azt felelném, essünk neki! - felelt némileg meglepően a 44 éves berlini klublegenda.

Arról, hogy Dárdai miként tekint vissza a 2020-as évre, a Nemzeti Sporton olvasható interjúból kaphatnak választ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!