Diósgyőrben nyert a Ferencváros, már hét ponttal vezet a bajnokságban - videó

Budapest, 2020. november 8. A gólszerző ferencvárosi Franck Bolinak (j) gratulálnak csapattársai az OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2020. november 8-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 13. fordulójának késő délutáni mérkőzésén a bajnoki címvédő és az OTP Bank Ligát kevesebb lejátszott meccsel is négy ponttal vezető Ferencváros a 11., kieső helyen álló DVTK otthonába látogatott. A találkozón hamar vezetést szerzett az FTC, amelyre még volt válasza a hazaiaknak, de a második, majd a harmadik Fradi-gól végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Szerdán még a Barcelona ellen játszott a Bajnokok Ligájában (BL) a Ferencváros, szombaton pedig már az NB I-ben, a DVTK vendégeként léptek pályára zárt kapuk mögött. Szergej Rebrov csapatára december 8-án, kedden sorsdöntő BL-meccs vár a Dinamo Kijev ellen, ahol eldől, hogy a két együttes közül melyik folytathatja majd tavasszal a második számú európai kupasorozatban, az Európa-ligában.

A vendégek ukrán szakembere több, a nemzetközi meccseken kezdőként szerepelt játékosnak is pihenőt adott a mérkőzésre. Ez nem látszódott meg a vendégek teljesítményén,

már a hatodik percben Mak jobb oldali beadását az a Baturina fejelte be a kapuba, aki először volt kezdő az FTC-ben, bajnoki mérkőzésen.

A 13. percben aztán a DVTK kapujától nagyjából 27-28 méterre szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros. Zubkov állt a labda mögé, és Antalnak nagyot kellett védeni, hogy ne szülessen meg az újabb gól a meccsen.

Ezután a DVTK vezetett egy gyors kontrát, amelynek a végén Márkvárt passza után Rui Pedro egy az egyben mehetett Dibusszal szembe, de

a Fradi kapusa óriási védéssel megakadályozta a hazai gólt. Legalább is a következő percig, amikor tizenegyeshez jutott a DVTK, Rui Pedro pedig ezúttal nem hibázott, és 1-1-re módosította az állást az első negyedóra végén.

Nem sokáig örülhetett a DVTK az egyenlítésnek, néhány perccel később egy eladott labdát követően Mak kiválóan passzolt Zubkov elé,

aki szépen emelt a diósgyőri kapuba, ismét vezetéshez juttatva a Ferencvárost.

A DVTK ezután rendezte a sorokat és több támadást is sikeresen felépített, ugyanakkor az első félidő lefújásáig nem tudott újabb gólt szerezni. A szünetben történt egy érdekes dolog, igaz, nem a focihoz kapcsolódótt, de egy róka szaladgált az üres stadion lelátóin.

A meccsen a 62. percben előbb egy jó passz után Boli került ziccerbe, azonban Antal hatalmasat mentett, majd néhány pillanattal később Mak lövésénél is kiválóan védett a kapus.

A 66. percben azonban már tehetetlen volt, amikor Laidouni zseniális emelt passzát a csereként beállt Uzuni lőtte a DVTK kapujába, 3-1-re módosítva az állást.

A 71. percben aztán egy rossz passzra ügyesen csapott le Grozav, aki egészen Dibusz Dénes kapujáig futott, ahol át akarta emelni a Ferencváros kapusát és úgy gólt szerezni. Az emelés összejött, azonban túlságosan is magasra sikerült a kísérlet, így elszállt a Fradi kapuja felett, maradt a 3-1.

A 83. percben a Fradi előtt adódott hatalmas gólszerzési lehetőség, miután egy szögletet követően Somalia közvetlen közelről leadott lövését Antal a kapufára tudta ütni.

A lefújásig már nem változott az eredmény, így az FTC már hét ponttal vezeti a bajnoki tabellát a MOL Fehérvár előtt az OTP Bank Ligában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!