Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombat esti mérkőzésén a bajnokságban negyedik helyezett Puskás Akadémia a harmadik Kisvárdát fogadta Felcsúton. A találkozó végül sok helyzettel, de 0-0-s döntetlennel ért véget, amivel egyik csapat helyzete sem változtott a tabellán.

A kisvárdai csapatot alaposan sújtotta a koronavírus-járvány, ezért nem ülhetett a kispadon a vezetőedző, Supka Attila sem, és a játékosok közül is többen elkapták a kórt. A nehéz helyzet ellenére sem kértek a vendégek korábban halasztást, hanem kiálltak a meccsre.

A találkozó első nagy helyzetére nyolc percet sem kellett várni, amikor egy jó kiugratás után Navrátil vezethette a labdát a felcsúti kapusra, és lőhetett, azonban Tóth bravúrral szögletre mentett.

Alig két perccel később egy hazai szöglet után Van Nieff lőtt jó 25-27 méterről kapura, és Dombónak óriási vetődést kellett bermutatni, hogy továbbra is 0-0 maradjon az eredmény.

A mérkőzés legnagyobb helyzete a 17. percben volt az első félidőben. Ekkor a kisvárdai kapu előtt Knezevic kiválóan adta be az ötösön belülre a labdát és a hazaiak csapatkapitánya, Szolnoki már nem tudott rendesen beleérni a passzba, így nem tudta közelről a hálóba juttatni azt.

A 31. percben ismét egy szöglet után alakult ki veszélyes lehetőség a kisvárdai kapu előtt. Knezevic kanyarította a kapu elé a labdát, ahol Mance lőtt egyből, azonban Dombó védeni tudott. A szünetig aztán nem sikerült gólt lőnie egyik csapatnak sem.

A második félidőben inkább a küzdelem dominált a felek között, de azt is hozzá kell tenni, hogy a három pont megszerzéséért a hazaiak, a Puskás Akadémia tett többet. Azonban ebben a periódusban az utolsó passzoknál, megmozdulásoknál hiányzott a pontosság mindkét oldalon, így igazán nagy gólszerzési lehetőség nem adódott egyik csapat előtt sem.

A 0-0-s végeredmény azt jelentette, hogy sem a Puskás Akadémia, sem a Kisvárda helyzete nem változott a bajnoki tabellán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!