Vágólapra másolva!
Kedden este a Paris Saint-Germain a török İstanbul Başakşehir csapatát fogadta a Parc des Princes stadionban a labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjának 6. fordulójában. A találkozó azonban a 14. percben félbeszakadt miután a török csapat játékosai levonultak a pályáról a segédedzőjük, a kameruni Pierre Webo kiállítása után (korábban Demba Ba-ról volt szó a hírekben).

A találkozó 14. percében a kispadon tartózkodó Pierre Webo heves szóváltásba keveredett a negyedik számú játékvezetővel, amiért kiállították (az első hírek arról szóltak, korábban mi is ezt írtuk, hogy Demba Ba-ról van szó).

Az Istanbul Basaksehir játékosai az öltözőbe vonultak Forrás: AFP/Franck Fife

Webo ezt követően piros lapot kapott, a İstanbul Başakşehir játékosai pedig az öltözőbe vonultak a PSG focistáival együtt, a találkozót pedig félbeszakították.

A mérkőzés után az európai szövetség (UEFA) közleményében jelezte: mindkét csapattal konzultálva a felek úgy döntöttek, hogy a találkozón új negyedik játékvezető lesz. Az esetet, amiért a találkozó félbeszakadt, kivizsgálják.

Mint kiderült, az történt, hogy a román negyedik játékvezető jelezte a szintén román bírónak, Hategannak, hogy a kispadról ki kell állítani valakit. Arra a kérdésre, hogy kit, Webóra mutatott és azt mondta: "Azt a feketét". A fekete románul "negru". Ezt hallotta meg Pierre Webo, és ahogy a közvetítésben is hallatszik, folyamatosan azt kérdezte franciául: "Miért mondta azt, hogy néger (negro) ?". A helyzetet hiába tisztázták, a törökök - és a PSG sztárjai, Mbappé és Neymar - szerint az is rasszizmus, hogy feketének nevezte Webót, mert "egy fehér játékosra biztos nem mondta volna azt, hogy fehér".

A csoportutolsó Basaksehir számára már tét nélküli mérkőzés 0-0-ra áll, a PSG már biztos nyolcaddöntős. Francia sajtóértesülések szerint a találkozó szerdán 18.55-kor kezdődik.

Mindent egy helyen az Eb-ről