Van egy dolog, amiben Erling Haaland már magabiztosan veri Cristiano Ronaldót

Erling Haaland Borussia Dortmund
Dortmund's Norwegian forward Erling Braut Haaland (R) celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Sevilla FC and Borussia Dortmund on February 17, 2021 at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
Soha senki nem lőtt annyi gólt a BL-ben ennyire kevés meccsen, mint Erling Haaland. A Borussia Dortmund norvég támadója eddigi 18 találatát 13 mérkőzésen érte el, ami félelmetes mutató.

Különösen annak tekintetében, hogy az európai topfutball legendás alakjai hány összecsapáson jutottak el eddig a gólmennyiségig. Cristiano Ronaldónak 54, Lionel Messinek pedig 35 pályára lépés kellett, hogy elérjék ezt a számot.

GÓLGÉP

Közzétette: M4 Sport2021. február 18., csütörtök

Mivel Ronaldo pályafutása elején a Sportingban és a Manchester Unitedben még nem csatárként, hanem szélsőként játszott, ezért meglepően hathat, hogy minden idők legtöbb BL-gólját szerző futballistájának mennyire lassan indult be a góltermelése.

A felsorolt 11 klasszis közül senkinek sem sikerült 1,00-s meccsenkénti átlaggal abszolválnia ezt a mérföldkőt. A legközelebb ehhez a Tottenham játékosa, Harry Kane állt, 22 találattal.

Haaland a Sevilla 3-2-es idegenbeli legyőzéséből két góllal vette ki a részét, így már nyolc gólos ebben a szezonban, amivel immáron egyedül vezeti a BLgöllövőlistát. Ha a Borussia Dortmund kiejti spanyol ellenfelét, akkor a 20 éves norvég újabb két mérkőzésen gyarapíthítja góljai számát.

Mindent egy helyen az Eb-ről