Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr a hivatalos honapján jelentette be, hogy Kerekez Milos, a csapat 17 éves játékosa az AC Milanhoz igazolt.

Kerkez Milos szülővárosában, a Szabadkához közeli vajdasági településen, Újverbászon ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd az akkor első osztályú Hajduk Kula csapatához került, ahol 14 éves koráig nevelkedett. Ezután a Rapid Wien együttesénél vett részt próbajátékon, ahol több száz srác közül ketten kerültek a bécsi klub kötelékébe, és ő volt az egyik. Nem volt egy könnyű eset, ezért a Rapidnál nem sok időt töltött el, végül édesapja ajánlására, két évvel ezelőtt győri Fehér Miklós Akadémiához került.

Frederic Massara sportigazgató, Kerkez Milos és Paolo Maldini technikai igazgató Forrás: eto.hu

A fiatal győri balhátvédet nem akárki nézte ki, mint a világ valaha élt egyik legjobb balhátvédje, az ötszörös BL-győztes, világbajnoki ezüstérmes, 126-szoros olasz válogatott, az AC Milan jelenlegi sportigazgatója, Paolo Maldini.

Azt is elmondták, hogy Milost a felnőtt csapat keretében veszik számításba, s a jelen szezonban úgy szeretnék felépíteni, hogy nyártól, Theo Hernandez mellett ő legyen a másik balhátvéd az együttesben. Szóval, van miért dolgozni, van kihívás" – nyilatkozta a győri klub honlapjának Kaposi Dániel, a játékos menedzsere.

Kerkez Milos napokon belül olyan sztárokkal készülhet együtt, mint Gianluigi Donnarumma, Hakan Calhanoglu, Mario Mandzukic vagy épen Zlatan Ibrahimovic.

„A győri edzőimnek, főként Stark Péternek és Csató Sándornak nagyon köszönöm, hogy eddig terelgették a pályafutásomat, hogy megtalálták számomra azt a posztot, ahol a legtöbbre vihetem.

Kijelenthetem, az ETO-család lett a második családom, soha nem fogom elfelejteni, amit itt kaptam" – nyilatkozta Kerkez Milos, aki a győri klub honlapjának elmondta, hogy korábban a Juventus volt a kedvenc csapata, de ez most biztosan meg fog változni. Nem mellesleg a szerb-magyar kettős állampolgárságú azt is elárult, hogy a jövőben a magyar válogatottban szeretne futballozni.

Kerkez Milosra magánrepülővel utazott Kerkez Milosra Forrás: eto.hu

A győri Fehér Miklós Akadémiánál folyó munka újabb kiemelkedő eredménye, hogy a felnőtt válogatottnál immáron meghatározó játékosnak számító Kalmár Zsolt, a német Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is bemutatkozó Bénes László (Mönchengladbach), valamint az Aston Villa színeiben a Ligakupában éppen a Liverpool ellen bemutatkozó kapus, Onódi Ákos után újabb világhírű klub szerződtetett az ETO utánpótlásából.

Mindent egy helyen az Eb-ről