A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Soha nem látott gödörben a német élvonalbeli Schalke 04 csapata, amely az idei szezonban csupán egyszer, január 9-én nyert bajnoki találkozót. A gelsenkircheni csapat akkor a Hoffenheim ellen diadalmaskodott 4-0-ra, azonban hiába zárta le 30 meccses bajnoki veretlenségi sorozatát, továbbra is a tabella utolsó helyén szerénykedik. Ennél még egy német negyedosztályú klub is pozitívabb statisztikát tud felmutatni az élvonalbeli csapatokkal szemben az idei szezonban.

Ezzel egyébként a Schalke „büszkélkedhet" a második leghosszabb negatív rekorddal, míg a képzeletbeli dobogó legfelső fokán továbbra is a Tasmania Berlin áll, amely az 1960-as évek közepén 31 meccset játszott le nyeretlenül.

A botrányos szereplésnek köszönhetően 2019 nyara óta már három edzőnek tört bele a bicskája a szakmai munkába, ugyanis David Wagner, Manuel Baum, majd a holland klublegenda, Huub Stevens is megpróbálta kihúzni a kékeket a gödörből. Kevés sikerrel, így december végén a svájci Christian Gross átvette a csapat irányítását a szezon végéig. Nehéz lenne azt állítani, hogy a német együttes felszálló ágban lenne, hiszen a 66 éves szakemberrel eddig hét mérkőzésen öt vereség, egy döntetlen és csupán egy győzelem a mérleg.

Vajon Christian Gross irányításával kilábal a Schalke a gödörből? Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Jvşrgen Fromme

A Schalke a 2020/21-es szezonban eddig 19 bajnoki mérkőzésből csak egyet nyert meg, ami azért is borzalmas statisztika, mert a negyedosztályban szereplő Rot-Weiss Essen idén már több német élvonalbeli csapatot győzött le, mint a gelsenkircheni gárda, hiszen a német kupában már kiejtette az Arminia Bielefeldet és hatalmas meglepetésre a Bayer Leverkusent is.

Az alig négymillió eurót érő csapat 27 év után jutott ismét a legjobb nyolc közé a kupában.

A Schalke szombaton a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig elleni mérkőzéssel folytatja szereplését a Bundesligában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!