Vágólapra másolva!
Sergio Agüero a napokban jelentette be, hogy tíz év után távozik a Manchester Citytől. Az argentin csatár a klub legendájává vált, ráadásul az évszázad legjobb City-támadója lett. Ettől függetlenül a városi rivális Manchester United egykori klasszisa, Wayne Rooney szerint nem Agüero a Premier League valaha volt legjobb külföldi játékosa.

Sokan úgy tartják, hogy a Manchester Citytől a nyáron távozó Sergio Agüero a Premier League történetének legjobb külföldi csatára, a Derby County menedzsere azonban nem osztja ezt a véleményt, Rooney ugyanis elárulta, hogy ő az Arsenal legendáját, Thierry Henryt tartja a legjobbnak.

- nyilatkozta Rooney a TalkSPORTnak.

Attól függetlenül, hogy nem Agüerót tartja a legjobb légiósnak, Rooney elismerően beszélt az argentin játékosról.

"A Premier League egyik legnagyobb játékosa. Kiemelkedő, amit elért a Manchester Cityben. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a City, hanem az egész bajnokság megfogja érezni a hiányát" - méltatta a támadót Rooney.

Rooney és Agüero jó pár harcot megvívtak egymással a pályán Forrás: AFP/Paul Ellis

Érdekesség, hogy Agüero 254 gólt lőtt eddig a Manchester Cityben, míg Rooney 253-at a MU-ban, viszont az argentin támadónak ehhez 185 meccsel kevesebbre volt szüksége.