Hivatalos: távozik Gulácsiék sikeredzője

Julian NAGELSMANN moves to FC Bayern Munich !. first league jersey professional footballer enthusiasm trimmed individual motif DFL cheering men Bundesliga ball sports half figure Mvɬ? nchengladbach 1. Bundesliga pitch ball sport cheers happy 1st league le
PHOTOMONTAGE: Julian NAGELSMANN moves to FC Bayern Munich! Archive photo; jubilation coach Julian NAGELSMANN (L) Soccer 1st Bundesliga, 3rd matchday, Borussia Monchengladbach (MG) - RB Leipzig (L)) 1: 3, on 08/30/2019 in Borussia Monchengladbach / Germany. vO | usage worldwide (Photo by Anke Waelischmiller/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő RB Leipzig hivatalosan is bejelentette, hogy a csapat vezetőedzője, Julian Nagelsmann 2021. június 30-án távozik a bajnoki tabella második helyén álló csapattól. Az új edző érkezését a Bayern München is megerősítette.

A bejelentés csak idő kérdése volt, hiszen mindenki nyílt titokként kezelte, hogy a 33 éves szakember, akinek 2023-ig szóló szerződése volt Lipcsében, a következő szezontól az előző idényben minden sorozatban a csúcsra érő Bayern München vezetőedzője lesz, ahol Hansi Flicket váltja.

Az RB Leipzig által kiadott keddi közlemény megerősíti, hogy Nagelsmann július 1-jén átveszi a Bayern München irányítását. A Kicker című német sportlap már azt is tudni véli, hogy a szakember öt évre, azaz 2026. június 30-ig írt alá a bajor sztárcsapathoz.

A lipcsei csapat hivatalos oldalán megemlítik, hogy Nagelsmann 2019 nyarán a Hoffenheimtől érkezett Lipcsébe, ahol a következő idényben a bajnokság harmadik helyéig vezette a csapatot, míg a Bajnokok Ligájában a klub legnagyobb sikerét elérve az elődöntőig jutott. A jelenlegi idényben az RB Leipzig három fordulóval a bajnokság vége előtt a Bayern mögött második a tabellán, a Német Kupában elődöntőre készülhet, míg a BL-ben a nyolcaddöntőbe jutott.

Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig klubigazgatója elmondta, hogy Nagelsmann maga kérte szerződése felbontását, hogy a Bayern szakvezetője lehessen, és miután sikerült a müncheniekkel megegyezni az anyagiakban, nem gördítettek akadályt a távozása elé.

"Nehéz szívvel hagyom el az RB Leipziget, hiszen egy nagyszerű csapattal dolgozhattam egy olyan klubnál, ahol minden lehetőséget megkaptunk, hogy igazán sikeresek lehessünk" – mondta búcsúzóul Nagelsmann.

A lipcsei bejelentéssel egy időben a Bayern München is hivatalossá tette Hansi Flick távozását és Julian Nagelsmann érkezését.

Mindent egy helyen az Eb-ről