Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetőedzője a Berliner Zeitungnak adott interjúban elárulta, hogy csak pszichológiai trükk volt, hogy a januári kinevezésekor másfél éves szerződést kommunikált a klubja. Hivatalosan csak fél évre vállalta a berlini csapat irányítását. 

Január 25-én a kiesés ellen harcoló Hertha BSC másodszor is kinevezte Dárdai Pált. A magyar szakember megbízatása elvileg 2022 nyaráig szólt, de a német sajtóértesülések szerint a bennmaradás mellett legalább 24 pontot kellett volna szereznie ahhoz, hogy megtarthassa az állását az idei szezon után.

Dárdainak mindig van valami trükk a tarsolyában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A Berliner Zeitungnak adott interjúban Dárdai elárulta, hogy csak pszichológiai trükk volt, hogy a januári kinevezésekor másfél éves szerződést kommunikált a klubja.

– mondta a magyar szakember, aki rámutatott arra is, hogy a BL-szereplésért harcoló Borussia Mönchengladbach és az Eintracht Frankfurt is látványosan összeomlott, miután kiderült, hogy nyáron mindkét csapat edzője távozik.

Láthattuk ebben a szezonban, hogy mi történik, ha az edzők szezon közben bejelentik, hogy távoznak. Csökken a pontátlag. Ha így tettünk volna, lehet, hogy három ponttal kevesebbet szereztünk volna, és akkor kiesünk a Bundesligából. Ez volt a pszichológia

– folytatta a magyar szakember.

A Gladbach februárban jelentette be, hogy nyártól Marco Rose lesz a Borussia Dortmund edzője, két hónappal később pedig kiderült, hogy Adi Hütter, a Frankfurt edzője veszi át a Mönchengladbach irányítását.

Dárdai Pál újra csodát tett a Herthával Forrás: MTI/EPA/DPA pool/Sören Stache

Dárdai jövőjéről a héten születhet döntés. A Hertha tavaly új ambíciókkal és új befektetői háttérrel rajtolt, április közepén pedig bejelentették, hogy júniustól Fredi Bobic lesz az új ügyvezető igazgató, ezzel bizonytalanná vált a magyar szakember, illetve Arne Friedrich sportigazgató további megbízatása.

„Meglátjuk, mi történik.

– tette hozzá Dárdai Pál, aki a napokban azt mondta, három hétre magára zárja a balatoni nyaralójuk ajtaját, de lehetséges, hogy végül hat hétig lesz szabadságon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!