Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 38. fordulójában a Liverpool 2-0-ra legyőzte a Crystal Palace csapatát az Anfield Roadon, és végül harmadik helyen zárt a Premier League-ben. A találkozó után emlékplakettel és díszsorfallal búcsúztatták a csapat holland válogatott középpályását, Georginio Wijnaldumot, aki nagy valószínűséggel az FC Barcelona csapatához igazol.

A 30 éves középpályás 2016 nyarán érkezett Liverpoolba, egy bajnoki címet, egy Bajnokok Ligáját és egy Európai Szuperkupát nyert a csapattal. 237 meccsen 22 gólt lőtt és 16 gólpasszt adott.

A vb-bronzérmes holland játékos 2019. május 7-én játszotta a legemlékezetesebb meccsét a Liverpoolban. Az FC Barcelona elleni BL-elődöntő visszavágó mérkőzésén az angol csapatnak háromgólos hátrány kellett ledolgoznia. 1-0-s első félidőt követően Jürgen Klopp a szünetben pályára küldte Wijnaldumot, aki 11 perc alatt két gólt szerzett, ezzel pedig oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Liverpool véghezvitte minden idők legnagyobb fordítását, később pedig megnyerte a sorozatot.

Georginio Wijnaldum közönségkedvenc volt az Anfielden Forrás: AFP/Paul Ellis

A lejáró szerződésű holland játékos jövőjéről még nincs hivatalos bejelentés, de a nemzetközi sportsajtó tényként kezeli, hogy az FC Barcelona játékosa lesz.

Mindent egy helyen az Eb-ről