A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Bayern München új edzője alig várja, hogy munkába álljon

Julian NAGELSMANN moves to FC Bayern Munich !. first league jersey professional footballer enthusiasm trimmed individual motif DFL cheering men Bundesliga ball sports half figure Mvɬ? nchengladbach 1. Bundesliga pitch ball sport cheers happy 1st league le
PHOTOMONTAGE: Julian NAGELSMANN moves to FC Bayern Munich! Archive photo; jubilation coach Julian NAGELSMANN (L) Soccer 1st Bundesliga, 3rd matchday, Borussia Monchengladbach (MG) - RB Leipzig (L)) 1: 3, on 08/30/2019 in Borussia Monchengladbach / Germany. vO | usage worldwide (Photo by Anke Waelischmiller/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Julian Nagelsmann, a Bayern München labdarúgócsapatának új vezetőedzője tisztában van a magas elvárásokkal, hogy a hazai porondon a bajnokságban és a kupában is az élen kell végezniük.

A szakember a Sport Bildnek adott nyilatkozatában a Bayernnel szemben támasztott elvárásokkal és célkitűzésekkel kapcsolatban kiemelte: meg kell nyerniük a bajnokságot, el kell hódítaniuk a Német Kupát, illetve a Bajnokok Ligájában "messzire" kell jutniuk.

jelentette ki a 33 éves tréner, aki a Bundesligában második, a Német Kupában döntős - három válogatott magyar labdarúgót foglalkoztató - RB Leipziget hagyta ott a bajnokságban sorozatban kilencedszer aranyérmes bajorok kedvéért. Nagelsmann rövid edzői karrierje során lipcsei időszaka előtt már a Hoffenheimnél is ért el kiemelkedő eredményeket, de felnőtt szinten még egyetlen trófeát sem sikerült szereznie.

Hozzátette: már nagyon várja, hogy az edzéseken napi munkakapcsolata legyen a minőségi játékosokból álló keret tagjaival.

Julian Nagelsmann készen áll a kihívásra Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

hangsúlyozta. Az edzőnek azzal a szakmai kihívással is meg kell küzdeni, hogy pótolja a nyáron távozó rutinos triót, David Alabát, Jérome Boatenget és Javi Martínezt, akik az elmúlt években meghatározó szerepet töltöttek be a bajorok védőjátékában.

Nagelsmann utalt az első csapat munkákáját több mint egy évtizeden át segítő Hermann Gerland másodedzőre, aki - a német válogatott irányítását a nyári Európa-bajnokság után átvevő Hansi Flick korábbi vezetőedzőhöz hasonlóan - a szezon végén szintén távozik a klubtól.

A szakember, aki öt évre szóló megállapodást kötött, kiemelte: a bajor klubnak mindössze annyit jelzett, hogy két másodedzőt és egy elemzőt szeretne magával hozni, de soha nem mondta, hogy a meglévő stábból valakinek ne lenne helye a munkatársai között, vagy bárkit ne látna szívesen az edzői csapatában.

Ennek megfelelően nagyon sajnálja Gerland távozását is, mert nagyon jó a kapcsolatuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!