Szalaiék Gulácsiék ellen, a Hertha Kölnben kezdi az új Bundesliga-idényt

Horizontal
Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi (C) jumps to save the ball during the German first division Bundesliga football match between 1 FSV Mainz 05 and RB Leipzig in Mainz, western Germany, on January 23, 2021. (Photo by KAI PFAFFENBACH / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Borussia Mönchengladbach vendégeként kezdi a német labdarúgó-bajnokság 2021/22-es idényét a címvédő Bayern München.

A Bundesliga 59. szezonja augusztus 13-án kezdődik, a házigazda gladbachiaknál Adi Hütter, a Bayernnél pedig Julian Nagelsmann mutatkozik be vezetőedzőként ezen a találkozón. A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítése következtében az új idény nyitómérkőzésén 18 ezer néző foglalhat helyet a Borussia Park lelátóin.

A Német Labdarúgó Liga (DFL) pénteki közlése szerint a magyar válogatott futballistákat is foglalkoztató, legutóbb a Bayern mögött második RB Leipzig először a negyedik fordulóban, a szeptember 11-12-i hétvégén csap össze a müncheni sztárcsapattal.

Gulácsi Péteren (zöldben) kívül akár további három magyar válogatott focista is pályára léphet a Mainz–RB Leipzig meccsen Forrás: AFP/Kai Pfaffenbach

A kapus Gulácsi Pétert, a védő Willi Orbánt, valamint a középpályás Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató lipcseiek a nyitókörben a szintén magyar válogatott Szalai Ádámot is a soraiban tudó Mainz vendégei lesznek, míg Sallai Roland együttese, a Freiburg a Bielefeld otthonában kezdi az idényt.

Az első forduló egyik izgalmas meccsének ígérkezik a Borussia Dortmund és az Eintracht Frankfurt találkozója előbbi csapat otthonában.

A mérkőzések pontos kezdési időpontjának kijelölése július 5. és 9. között történik meg a DFL közlése szerint, a Szuperkupát pedig augusztus 17-én rendezik a bajnok Bayern München és a Német Kupa-győztes Borussia Dortmund részvételével. A szezon a tervek szerint 2022. május 14-én fejeződik be.

A német másodosztályú bajnokság már július 23-án elkezdődik, ráadásul rögtön egy rangadóval, a Schalke és a Hamburg gelsenkircheni találkozójával.

Bundesliga, 1. forduló:
augusztus 13., péntek:
Borussia Mönchengladbach-Bayern München 20.30
augusztus 14., szombat:
FC Augsburg-1899 Hoffenheim
Arminia Bielefeld-SC Freiburg
Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt
1. FC Köln-Hertha BSC
FSV Mainz 05-RB Leipzig
Union Berlin-Bayer Leverkusen
VfB Stuttgart-Greuther Fürth
VfL Wolfsburg-VfL Bochum

Mindent egy helyen az Eb-ről