A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Megint Carlo Ancelotti lett a Real Madrid edzője

Real Madrid vs FC Bayern Munich : UEFA Champions League Quarter Final Bayern Munich Spain Real Madrid Santiago Bernabeu April Madrid quarter final Soccer match Horizontal FOOTBALL
MADRID, SPAIN - APRIL 18 : Head coach of Real Madrid Sergio Ramos (L) hugs coach of Munich Carlo Ancelotti (R) during the UEFA Champions League quarter final match between FC Bayern Munich and Real Madrid, at the Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on April 18, 2017. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid kedden délután a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a klub kispadjára visszatér Carlo Ancelotti, aki Zinedine Zidane távozása után veszi át a spanyol sztárcsapat irányítását. 

A klub tömör közleménye szerint a Premier League-ben szereplő Evertont elhagyó Ancelotti három idényre írt alá a Real Madridhoz.

A 61 éves Ancelotti 2013 és 2015 között már dolgozott Madridban, és az ő nevéhez fűződik a legendás Decima, azaz a klub történetének 10. BEK-, illetve Bajnokok Ligája-győzelme 2014-ben. Abban az évben a bajnoki cím kivételével mindent megnyert a Reallal, azaz a BL mellett a Király Kupát, az Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is.

Ancelotti játékosként az AC Milannal érte el legnagyobb sikereit, amelyikkel kétszeres olasz bajnok és kétszeres BEK-győztes volt. A milánói piros-feketékkel edzőként is rendkívül sikeres volt, 2003 és 2007 között minden létező trófeát begyűjtött a klubbal, amelyiknek 2001-től 2009-ig ült a kispadján.

A későbbiekben megfordult a Chelsea, a Paris Saint-Germain, a Bayern München, a Napoli, majd legutóbb az Everton kispadján. Napjaink egyik legsikeresebb edzőjeként különböző klubjai élén összesen 20 rangos trófeát nyert munkálkodása során.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!