Eldőlt, hogy Brazília megrendezheti-e a Copa Américát

Neymar, Brazília, foci, vb
Neymart rengeteget faragják, a brazilok ellen többnyire bekkelnek az ellenfelek
Vágólapra másolva!
A brazil legfelsőbb bíróság zöld utat adott a Copa América megrendezésének, így vasárnap megkezdődik a dél-amerikai kontinensviadal - írja az AFP hírügynökség.

A vasárnap kezdődő és július 10-én véget érő tornára eredetileg 2020 nyarán került volna sor Kolumbiában és Argentínában, ám a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották.

Nemrég, május 20-án Kolumbiát megfosztották házigazda szerepétől az országban bekövetkezett halálos kormányzati tiltakozások miatt, mielőtt ugyanez történt nem sokkal később Argentínával az argentin járványhelyzet miatt.

Neymar és a brazil válogatott hazai pályán szerepelhet a Copa Américán Forrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

Ezután jött Brazília, amelyik elvállalta a viadal megrendezését. Ám ez nagy elégedetlenséget váltott ki az országban, mert sokan attól féltek, hogy az esemény fokozhatja a fertőzést az amúgy is az átlagnál jobban sújtott dél-amerikai országban.

Hosszú nyugtalanság után az ügy a brazil legfelsőbb bíróságon véget ért. A 11 bíróból álló testület többségi döntése végül lehetővé tette a Copa America rendezését.

Ugyanakkor a bírák közül többen is arra utasították a kormányt, hogy az tegyen további biztonsági intézkedéseket.

"A kormányzók és a polgármesterek feladata, hogy a szükséges biztonsági protokollokat létrehozzák és biztosítsák azok betartását, hogy elkerüljük a "Copa-vírust", ahol több ember fertőződik meg, és új vírusváltozatok jelennek meg" - Carmen Lucia bíró írja az AFP szerint hozott határozatában.

FORRÁS

Mindent egy helyen az Eb-ről