Rettegnek és lázadnak a brazil focisták, nem akarnak játszani a Copa Américán

fbl Horizontal
Brazil's Casemiro (front) and Peru's Renato Tapia head for the ball during their 2022 FIFA World Cup South American qualifier football match at the National Stadium in Lima, on October 13, 2020, amid the COVID-19 novel coronavirus pandemic. (Photo by Paolo AGUILAR / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Óriási botrány tört ki a brazil labdarúgó-válogatottnál, mert az Európában játszó brazil játékosok fellázadtak és nem akarnak pályára lépni a Copa Américán. Az ok egyszerű: a koronavírus szinte letarolta a dél-amerikai országot, amely ennek ellenére is megrendezné a tornát.

Az AS című spanyol lap beszámolója szerint bomba akkor robbant fel, amikor megkezdődött a brazil csapat sajtótájékoztatója. A szövetségi kapitány, Tite mellett ott kellett volna ülnie Casemirónak is, de a játékos nem jelent meg a rendezvényen.

Ekkor derült ki, hogy a Real Madrid sztárja mellett számos Európában játszó brazil focista a szövetséghez fordult és bejelentette: nem hajlandó pályára lépni a tornán.

A szövetségi kapitány, Tite sem hallgatta el a történteket és elismerte, hogy játékosai szembeszállnak az őrült tervvel, amely a Copa megrendezését illeti.

A brazil játékosok félnek attól, hogy elkapják a betegséget. Hogy ezek után mi lesz a torna sorsa, azt senki sem tudja. A tervek szerint a mérkőzéseknek négy város, ad otthont. Mégpedig Brazíliaváros, Rio de Janeiro, Goiania és Cuiabá.

A Copa América a tervek szerint június 13-án kezdődne.

Mindent egy helyen az Eb-ről