Vágólapra másolva!
Az elégedetlenség ellenére vállalja a házigazda brazil labdarúgó-válogatott, hogy pályára lép a vasárnap kezdődő Copa Americán.

A Globo Esporte című brazil lap azt írta: a csapat tagjai - akik közül sokan európai klubokban légióskodnak - megbeszélték, hogy a koronavírus-járvány miatti nehéz helyzetben mégis szerepelnek a tornán, és a döntésüket még a Paraguay elleni keddi, idegenbeli világbajnoki selejtező előtt közlik a brazil szövetség elöljáróival.

A pandémiával küzdő Brazília egy hete kapta meg a rendezés jogát a dél-amerikai szövetségtől (CONMEBOL), miután az eredetileg kijelölt két házigazda, Kolumbia és Argentína nem képes otthont adni az eseménynek. Előbbi a feszült belpolitikai helyzet, utóbbi pedig a világjárvány miatt esett el a rendezéstől.

A brazilok mégis vállalják a szereplést a Copa Américán Forrás: AFP/Silvio Avila

A CONMEBOL négy helyszínt már jóváhagyott a Copa America brazíliai megrendezésére. Alejandro Dominguez CONMEBOL-elnök a múlt héten kijelentette, hogy Brazíliaváros, Cuiaba, Goiania és Rio de Janeiro rendez majd meccseket zárt kapuk mögött, és szigorú higiéniai előírások betartása mellett.

A profi futballisták nemzetközi szakszervezete (FIFPro) múlt kedden közleményben fogalmazta meg "komoly aggodalmait" a brazíliai rendezéssel kapcsolatban, ezért is vetődött fel a brazil játékosokban az esetleges bojkott.

A tornát tavaly a pandémia miatt nem tudták megtartani. A Copa America a tervek szerint péntektől július 10-ig tart.

Mindent egy helyen az Eb-ről