A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Még mindig nem tudni, hol rendezik a jövő vasárnap kezdődő Copa Américát

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL JOY COPA AMERICA FINAL BUST TROPHY BACK VIEW,Richarlison
Brazil's Richarlison displays the trophy to the crowd after winning the Copa America by defeating Peru in the final match of the football tournament at Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on July 7, 2019. (Photo by Luis ACOSTA / AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil kormány hétfő este közölte, jelenleg még nem biztos, hogy az országban rendezik meg a tavalyról elhalasztott, és a tervek szerint jövő vasárnap kezdődő labdarúgó Copa Americát.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) hétfőn jelentette be, hogy a két társházigazda, Kolumbia, majd Argentína kiesésével Brazília beugróként átvállalja a rendezést. Ennek kapcsán Luiz Eduardo Ramos miniszter később annyit közölt: egy tárgyalási folyamat közepén vannak.

"Amíg Brazília hivatalosan nem írja alá a szükséges szerződéseket, addig nem lehet biztosra venni a rendezést. De nem térünk ki a feladat elől, ha képesek vagyunk annak elvégzésére" - mondta újságíróknak. Hozzátette: tovább ellenőrzik a feltételeket és a részleteket, majd keddre ígért ezzel kapcsolatban végső döntést.

Kolumbia a feszült belpolitikai helyzet miatt május 20-án esett el hivatalosan a torna rendezésétől, Argentína pedig a koronavírus-járvány miatt nem lehet házigazda, az országban ugyanis májusban növekedtek az esetszámok, ami a kormányt szigorú szabályok bevezetésére kényszerítette. Ennek egyik eleme volt, hogy másfél hete felfüggesztették az összes labdarúgó-bajnokságot Argentínában.

A pandémia viszont Brazíliában is komoly problémát jelent még. Az országnak közel 460 ezer, a koronavírussal összefüggésbe hozható halottja volt, és a járvány újabb fellobbanásától lehet tartani.

Szombaton tízezrek vonultak az utcára az ország több városában Jair Bolsonaro elnök és járványkezelési politikája ellen tüntetve.

A tornát tavaly a pandémia miatt nem tudták megtartani. A viadal a tervek szerint július 10-ig tart.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!