A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az Újpest 3-1-re nyert a liechtensteini Vaduz otthonában csütörtökön, a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc második mérkőzésén. Így a lila-fehér együttes magabiztosan, 5-2-es összesítéssel jutott tovább a következő fordulóba, ahol majd a svájci FC Basel lesz az ellenfele.

A MOL Magyar Kupa-győztes Újpest FC 2-1-es siker után egygólos előnnyel utazik a liechtensteini Vaduz elleni visszavágóra. A lila-fehérek - akik ebben a körben csatlakoztak be a harmadik számú európai kupasorozatba - már a Szusza Ferenc Stadionban szinte eldönthették volna a továbbjutás kérdését, azonban a kapus Banai Dávid hibája kétgólos hazai vezetésnél nyíltá tette a párharcot.

Michael Oenning a Pajovic – Kastrati, Koutroumpis, Diaby – Pauljevic, Onovo, Mitrovic, Antonov – Stieber – Tallo, Beridze összeállításban küldte pályára a lila-fehéreket. A Vaduz az első mérkőzésen meglehetősen biztonsági felállással, öt védővel kezdett, ezzel szemben a visszavágóra 3-5-1-1-es hadrendben lépett pályára.

A Vaduz az első perctől támadólag lépett fel, és mindössze hét percre volt szüksége, hogy ledolgozza egygólos hátrányát. Egy jobb oldali szöglet után a teljesen üresen maradt Di Giusto szerezte meg a vezetést a hazaiaknak.

A gyorsan bekapott gól és a Vaduz játéka szemmel láthatóan meglepte a magyar csapatot, amely könnyen kaphatott volna újabb gólt, amiért Onovo lerántotta a tizenhatoson belül Simanit, de a román játékvezető nem ítélt büntetőt.

Junior Tallo és Linus Obexer küzd a labdáért Forrás: MTI/EPA/Keystone/Michael Buholzer

A folytatásban sem változott a játékképe, a Vaduz irányította a meccset, és vezetett veszélyesebb támadásokat.

A 26. percben Dobras lőtt ígéretes helyzetben kapu mellé, majd aztán két perccel később szinte a semmiből egyenlített az Újpest.

Pauljevic harcolt ki tizenegyest, amit Tallo magabiztosan értékesített.

A szünetig már nem esett több gól, így 1-1-es döntetlennel zárult az első félidő. Az első 45 percben a hazai együttes kilencszer próbálkozott kapura lövéssel, amiből mindössze kettő talált kaput, igaz az Újpestnek a büntetőn kívül nem volt gólszerzési lehetősége.

Aztán a második félidő villámgyors újpesti góllal kezdődött. Tallo készítette le háttal a kapunak, Beridze pedig anélkül, hogy a labda leesett volna, 12 méterről szép gólt lőtt.

Michael Oenning csapata így már kétgólos előnyben volt és sokkal jobban kezdte a második félidőt, mint az elsőt. Ezzel szemben a Vaduz teljesen szétesett a második félidőre.

Az Újpest a második félidőben teljesen ellenfele fölé nőtt Forrás: MTI/EPA/Keystone/Michael Buholzer

A második gól érezhetően megnyugtatta és még magabiztosabbá tette az újpestieket. A 72. percben Beridze vette célba a rövid sarkot, de a liechtensteini csapat kapusa szögletre ütötte a labdát. A lila-fehérek a folytatásban sorra vezették a támadásokat, aminek a 85. percben újabb gól lett az eredménye.

Tallo esett el a tizenhatoson belül, majd Gajic kirúgta a labdát, de Onovo remekül ismerte fel a helyzetet és mintegy 28 méterről óriási gólt lőve tovább növelte előnyét a negyedik kerületi együttes.

A hátralévő időben újabb gól már nem esett, így fordított és magabiztosan 5-2-es összesítéssel jutott tovább az Újpest. A lila-fehérek ellenfele a következő körben a svájci FC Basel lesz.

Eredmény, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
FC Vaduz (liechtensteini)-Újpest FC 1-3 (1-1)

Sportpark Eschen-Mauren, v.: Ciochirca (osztrák)
gólszerzők: Dobras (7.), illetve Tallo (29., tizenegyesből), Beridze (47.), Onovo (85.)
sárga lap: Obexer (28.), illetve Diaby (81.)
Továbbjutott: az Újpest, kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!