Legalább egy PL-csapatnál találtak koronavírusos focistát a nyári szünet után

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - SWANSEA CITY v LIVERPOOL ANGLETERRE BARCLAYS CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP CITY ENGLAND FOOT FOOTBALL LIVERPOOL PREMIER LEAGUE Soccer SPORT SWANSEA SQUARE FORMAT
The Nike Ordem match ball with Premier League logo during the Barclays Premier League match between Swansea City and Liverpool played at the Liberty Stadium, Swansea, England, on May 1, 2016 - Photo Kieran McManus / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A Telegraph brit lap információi szerint legalább egy Premier League-csapatnál találtak koronavírusos játékost a nyaralásból visszatérő sportotlók között.

A koronavírus-járvány kitörését követő 2020 tavaszi leállás óta a leghosszabb szünetet kapták azok a játékosok, akik nem léptek pályára a labdarúgó Európa-bajnokságon. A járványügyi szabályok világszerte bekövetkezett enyhítését látva szakemberek figyelmeztették a klubokat, hogy szigorúan ellenőrizzék a visszatérő sportolókat.

Ennek eredményeként egy meg nem nevezett Premier League-csapatnál két koronavírusos játékost is találtak. Őket azonnal elkülönítették, ahogy a szakmai stáb egyik tagját is, aki a gyerekétől kapta el a betegséget.

Boris Johnson brit miniszterelnök éppen hétfőn jelentette be, hogy július 19-től megszűnnek a létszámkorlátozások a brit sporteseményeken, de a mostani eset jelzi, hogy a csapatoknak és a sportolóknak továbbra is nagyon szigorú szabályok között kell működniük, ha nem akarnak újabb koronavírus-hullámot elindítani a sportban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!