Az Újpest a Basellel, míg a Puskás a Genttel találkozhat az EKL selejtezőjében

Budapest, 2021. május 3. Az újpesti Lirim Kastrati örül, miután gólt szerzett a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében, a MOL Fehérvár FC - Újpest FC mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2021. május 3-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az UEFA új, harmadik számú nemzetközi kupasorozatában, az Európai Konferencia Ligában, annak is a selejtezősorozatában két magyar csapat is érintett a második fordulóban. A Puskás Akadémia csütörtökön 18.00-kor a lettországi RFS ellen idegenben, míg az Újpest 21.00-tól a liechtensteini Vaduz ellen hazai pályán kezdi meg a küzdelmeket. A hétfő délutáni sorsoláson az is kiderült, hogy továbbjutás esetén a PAFC a belga Gent és a norvég Vålerenga, míg az Újpest a svájci Basel és az albán Partizan Tirana párharc győztesével játszhat.

Az UEFA 14.00-kor kezdte a sorsolást hétfőn Nyonban, amelyet online formában élőben lehetett követni. A harmadik selejtezőkörök csatáit augusztus 5-én kezdik a felek és a visszavágók egy héttel később, 12-én lesznek a párharcokban.

Ha mindkét magyar klub továbbjut a jelenlegi ellenfelén, akkor a nyár utolsó hónapjának elején a Puskás Akadémia a belga Gent és a norvég Vålerenga győztese, míg az Újpest a svájci Basel és az albán Partizan Tirana párharc győztese ellenében vívhatja ki a főtábla előtti utolsó, playoff körbe való jutást.

A playoff kör sorsolását augusztus 2-án tartják, a playoff meccsek pedig majd augusztus 19-én és 26-án lesznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!