A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Alig egy hete az Európa-bajnoki ezüstérmes középpályás, Jack Grealish a Premier League történetének legdrágább játékosa lett, miután a Manchester City 100 millió fontért szerződtette. Az angol sztár elárulta, nehéz döntés volt elhagynia szülővárosának csapatát, emiatt pedig Lionel Messihez hasonlította magát, aki szintén hosszú idő után távozik szeretett klubjától, a Barcelonától. Grealish elárulta, hogy most abszolút együtt tud érezni az argentin klasszissal.

Grealish két évtized után hagyta el nevelőegyesületét, az Aston Villát, miután a Manchester City 100 millió fontot (41,6 milliárd forintot) fizetett érte. Grealish klubváltásával szinte napra pontosan ugyanakkor jelentették be, hogy Lionel Messi 21 év után távozik a Barcelonától. Anglia közönségkedvence elárulta, teljes mértékig együttérzett Messivel, aki elsírta magát a búcsúztató sajtótájékoztatóján.

De úgy éreztem, itt az ideje, hogy továbblépjek. Mindig is mondtam, mennyire szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani. A Cityben nagy lehetőség van, hiszen a legsikeresebb angol csapat az elmúlt 10 évben."

Jack Grealish rekordösszegért igazolt a Manchester Cityhez Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A 100 millió fontos vételár, amit a Manchester City fizetett érte, új brit átigazolási rekord. Ez azt jelenti, hogy Grealish lett a Premier League történetének valaha volt legdrágább játékosa. Ettől függetlenül az angol középpályás nem érez magán nyomást.

– utalt arra Grealish, hogy immár ő az angol labdarúgás legdrágább igazolása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!