Vágólapra másolva!
Egyetlen lépésre moldáv futball történetének legnagyobb sikerétől a Sheriff Tiraspol, miután a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Crvena Zvezdát is kiejtették.

Moldova a kontinens keleti részén található kis ország - innen nézve - a Kárpátok vonulatai mögött. A 2,5 millió főből álló népet egyik oldalról Románia, a másikról Ukrajna fogja közre. Most könnyen lehet, hogy jó pár új ember fogja majd megismerni, amennyiben a Sheriff Tiraspol újabb csodát tesz majd a BL-ben.

A Sheriff Tiraspolé lehet a BL-selejtezők legnagyobb szenzációja Forrás: FC Sheriff, Facebook

A moldáv bajnok veretlenül jutott be a BL playoff körébe. A Sheriff az első két körben a Fradihoz hasonlóan kettős győzelemmel jutott túl ellenfelein. Sem az albán Teuta Düres, majd az örmény Alashkert nem állhatott az útjába - előbbi 5-0-s, utóbbit 4-1-es összesítéssel söpörték ki a legrangosabb európai kupáól.

A harmadik körben már egy ezeknél sokkal nagyobb bravúrt kellett bemutatniuk, a Crvena Zvezda az elmúlt négy szezonban egyaránt főtáblás volt vagy a BL-ben, vagy az EL-ben. A szerbekkel Belgrádban az odavágón 1-1-es döntetlent játszottak, ami megalapozta a második meccsen látott újabb meglepetést. Moldovában az első félidő ráadásában szerzett góllal összejött a playoffkörbe való bejutás.

Az ellenfelük a horvát Dinamo Zágráb lesz, amelyik szintén 2-1-es összesítéssel ejtette ki a lengyel Legia Varsót. Az Európa-liga csoportkör akkor is megvan nekik, ha nem járnak sikerrel délnyugati szomszédunk ellen, de ott a Sheriff Tiraspol már 2009-ben, 2010-ben, 2013-ban és 2017-ben is járt. Ennél most többet szeretnének.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!