Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC leigazolta a belga Anderlecht csapatától az ukrán válogatott középpályást, Jevhen Makarenkót – adta hírül hivatalos honlapján a fehérvári klub.

A Mol Fehérvár beszámolója szerint Jevhen Makarenko a Dinamo Kijev utánpótlás csapatában kezdett el focizni, majd onnan kikerülve a Goverlában játszotta első profi mérkőzéseit. Ezt követően visszatért nevelőklubjához, amelynek színeiben kétszer nyert bajnoki címet és kétszer hódította el az ukrán kupát, illetve korábban a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is szerepelt a csapattal.

2017-ben Belgiumba igazolt, ahol a KV Kortrijk játékosaként 68 tétmérkőzésen 3 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, az Anderlecht mezében pedig 20 mérkőzésen 2 gólpasszt adott. A játékos vételárát nem hozták nyilvánosságra a felek. Ám az már biztossá vált, hogy Makarenko a 8-as mezt fogja viselni új csapatában.

A 30 éves védekező középpályás 2014 óta 14 alkalommal játszott az ukrán válogatottban, az idény nyáron rendezett Európa-bajnokságon két mérkőzésen, Svédország és Anglia ellen léphetett pályára.

Eb-t is megjárt ukrán válogatott játékost igazolt a Mol Fehérvár Forrás: AFP/Andy Buchanan

"A klub célja, hogy valamelyik európai kupasorozat csoportkörében szerepeljünk majd, ehhez pedig olyan játékosok szükségesek, akiknek komoly nemzetközi tapasztalata van. Jevhen Makarenko játszott már a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában és legutóbb az Európa-bajnokságon is, ő egy olyan típusú labdarúgó, aki azonnal be tud épülni a csapatba és biztos vagyok benne, hogy sokat hozzátesz majd ahhoz, hogy a középpályás játékunk erősebbé váljon" - mondta Sallói István.

"Boldog vagyok, hogy egy ilyen ambíciózus klubnál számítanak rám! Sokat beszéltem Ivan Petrjakkal, aki csupa jót mondott az itteni feltételekről és közösségről, próbálok beilleszkedni és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. A magyar bajnokságról egyelőre annyit tudok, amit az itt szereplő ukrán játékosoktól - Ivan Petrjak mellett Igor Kharatintól és Oleksandr Zubkovtól hallottam, vagyis hogy egy jó és érdekes, ugyanakkor nem könnyű liga. Mióta kapcsolatba léptünk a klub vezetőivel, természetesen elkezdtem tanulmányozni a helyi viszonyokat, de igazán majd itt futballozva és itt élve fogom megismerni a magyar focit és Magyarországot is" - nyilatkozta Jevhen Makarenko.

Az ukrán válogatott labdarúgó már az első edzésén is túl van új csapatában: