A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata hatalmas küzdelemben ejtette ki a BL-selejtező haramadik fordulójában az előzetesen esélyesebbnek tartott Slavia Prahát, és a svájci Young Boys ellen a csoportkörbe kerülésért léphet pályára. A prágai visszavágó után Botka Endre és Dibusz Dénes is elmondta a véleményét a szenzációs továbbjutásról.

A Fradi kedden ugyan 1-0-ra kikapott a Slavia Prahától idegenben, de egy héttel korábban a Groupama Arénában 2-0-ra győzött, így 2-1-es összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája-playoffba, ahol a Young Boys lesz az ellenfele. Az Európa-liga csoportköre már biztosan megvan, de Peter Stöger csapata természetesen újra a BL főtábláját célozza meg. A prágai mérkőzés után a Fradi hivatalos oldalára felkerült egy videó a továbbjutásról, amelyben Botka Endre és Dibusz Dénes nyilatkozata is helyet kapott.

"Nem mondom, hogy a legnyugodtabb mérkőzés volt az életemben, iszonyatosan koncentrálnunk kellett. Az elejétől nagyon nyomtak, de erre számítottunk is. Sajnálom az első gólt, mert az elkerülhető lett volna, viszont onnantól a csapat nagyon egységes volt.

Nagyon egységesek vagyunk, de most már van nemzetközi tapasztalatunk is, ezeket a meccseket jól tudjuk kezelni, ez szerintem minden mérkőzésen látszott" -

mondta Botka Endre.

"Nyilván nagyon jó helyzetből vártuk ezt a mai mérkőzést és próbáltuk az előnyünket megtartani, ennek érdekében minimális rizikót vállaltunk. Próbáltuk azokat a hibákat elkerülni, amiket az első meccsen vétettünk. Kevés helyzetet tudtunk kidolgozni, de a lényeg az, hogy megvan a továbbjutás és azt gondolom, hogy ez egy hatalmas eredmény és hatalmas bravúr, hogy egy ilyen játéktudású csapatot sikerült kiejtenünk" - nyilatkozta Dibusz Dénes.

Dibusz Dénes érezte, hogy a Fradi továbbjut a BL-ben Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Köszönjük azoknak a szurkolóknak, akik eljöttek és már a hotel előtt is buzdítottak minket.

Nem tudom hogy bejutottak-e a stadionba, de olyan erőt adtak nekünk már délután is, hogy én is azt éreztem, ennek nem lehet más a vége, csak a továbbjutás.

Örülök és boldog vagyok, hogy ismét sikerült elérnünk legalább az Európa-liga csoportkörét és újra BL-playoffot játszhatunk, így ezzel hatalmas örömöt szereztünk a szurkolóinknak is. Továbbra is ezt a mentalitást, ezt a harcmodort kell kivinni a pályára, és akkor benne van az, hogy újra BL-csoportkört játszhassunk" - tette hozzá a Fradi kapusa.

A Ferencváros a Young Boys csapatával először Svájcban találkozik augusztus 17-én, a visszavágóra pedig egy héttel később, augusztus 24-én kerül sor a Groupama Arénában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!