Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga első fordulójának utolsó, vasárnap esti mérkőzésén két olyan csapat feszült egymásnak, amelyek érintettek voltak a nemzetközi kupaküzdelmekben. Mind a vendéglátó Újpest, mind a Puskás Akadémia indult az Európai-konferencialiga selejtezőiben, igaz, a PAFC csütörtökön elbúcsúzott a sorozattól, míg az Újpestre a Basel vár augusztus 5-én. A meccsen a sok hazai támadás ellenére a PAFC szerezte az első gólt, így 1-0-s félidővel fordulhattak a felek. A második 45 percben Nunes 2-0-ra módosította az eredményt, amely után még szépíteni tudott az Újpest, de 2-1 után már nem változott az állás a lefújásig.

Az újpestiek fekete szalaggal a karjukon futottak ki a pályára, megemlékezve ezzel a napra pontosan 15 évvel ezelőtt meghalt negyedik kerületi legendáról, minden idők egyik leggólerősebb csatáráról, Szusza Ferencről.

Már az első percben egy ígéretes támadást vezethettek a lila-fehérek. Pauljevic kapott jó labdát a jobb oldalon és száguldott el vele majdnem a szögletzászlóig, azonban a beadására érkező Beridze lökte a védőjét, így nem lett komolyabb veszély a dologból. Alig három perccel később Gera kapott jó indítást és a tizenhatoson belül leadott lövését a kijövő Banainak kellett hárítani, így maradt a 0-0.

A 17. percben Tallo került egy jó kiugratás után ziccerbe, azonban a tizenhatoson belül Nunes még az utolsó pillanatban utolérte a hazai támadót, aki így nem tudott gólt szerezni. A másik oldalon Kiss előtt volt hatalmas helyzet a 31. percben, ekkor a Puskás játékosa remek passzt kapott középen és az üres kapura nagyjából három méter távolságból mellé lőtt.

A mérkőzés első félidejének hajrájában az újpesti kapitány, Mitrovic próbálkozott körülbelül 20 méterről, de a lövése néhány centiméterrel célt tévesztett.

Két perccel később egy vendégakcióból Baluta már eredményes volt, és a több hazai támadás ellenére a Puskás Akadémia szerezte a mérkőzés első gólját.

Az első félidőben már nem esett több gól, így 1-0-s PAFC vezetéssel mehettek el a felek egy rövid szünetre. A második 45 perc rögtön egy újpesti akcióval, majd egy életerős Tallo lövéssel indult, azonban Tóth magabiztosan fogta a próbálkozást.

Az 56. percben aztán a vendégek megduplázták az előnyüket, miután

egy szögletet követően a PAFC hátvédje, Nunes nagyjából öt méterről Banai kapujába fejelve megszerezte a meccs második találatát, amivel 2-0 lett az állás.

Az újpestiek vezetőedzője, Michael Oenning ezek után kettőt is cserélt, beküldte Simont és Katonát, ami néhány perccel később nyerő ötletnek bizonyult.

Simon adott jó passzt a tizenhatoson belülre, amelyet Katona Mátyás lőtt okosan Tóth kapujába, ezzel 2-1-re módosítva az állást a 65. percben.

Ez volt Katona első NB I-es gólja egyébként. A továbbiakban is a hazaiak támadtak többet, próbáltak mindent megtenni az újpestiek, hogy visszajöjjenek a meccsbe. A Puskás Akadémia mestere, Hornyák Zsolt is próbálta a csapatát frissíteni, az utolsó 20 percre négy új embert is becserélt a vendégek vezetőedzője.

Az utolsó perceket érezhetően megnyomta az Újpest, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsa a PAFC ellen, azonban gólt már nem tudtak a lila-fehérek szerezni, így vereséggel kezdték az új bajnoki szezont.

Ráadásul még a mérkőzés hosszabbításában két balhé is volt a pályán, elszabadultak az indulatok, a csapatok sokkal inkább egymással, semmint a focival foglalkoztak.

A játékvezetőnek több sárga lapot is ki kellett ekkor osztani, hogy rendet tegyen a meccs végén.

Mindent egy helyen az Eb-ről