A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lionel Messi utódja 10 hónap után játszhat újra a Barcelonában

FC Barcelona v Real Betis - LaLiga Santander FC Barcelona FCB Real Betis Balompie Camp Nou Stadium Liga Santander week 9 news sports Urbanandsport Nurphoto Horizontal FOOTBALL
Ansu Fati during the match between FC Barcelona and Real Betis Balompie, corresponding to the week 9 of the Liga Santander, played at the Camp Nou Stadium, on 07th November 2020, in Barcelona, Spain. (Photo by Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona labdarúgócsapatában a Levante elleni bajnokin 10 hónap után újra pályára léphet a térdsérülés miatt többször is megműtött Ansu Fati. 

A bissau-guineai származású Fati az előző szezonban hat bajnokin négy gólt lőtt, majd tavaly novemberben, a Real Betis elleni 5-2-es siker során megsérült a térdszalagja. Megműtötték, napokig kórházban volt, a Barcelona pedig akkor azt közölte, hogy négy hónapot kell kihagynia. Később azonban kiderült, hogy újabb beavatkozásra lesz szükség, amelyre júniusban került sor.

A 18 éves tinédzser 2019 augusztusában lett a katalán klub történetének legfiatalabb bajnoki gólszerzője, amikor az Osasuna ellen betalált, majd egy évvel később, tavaly szeptemberben, az ukránok ellen a spanyol válogatottban is korrekorderré vált.

Messi távozása után Fati kapta a 10-es mezt, de ebben az idényben még nem léphetett pályára.

A Mundo Deportivo szerint erre most a hétvégén sor kerül, ugyanis a Levante elleni La Liga-mérkőzésen valószínűleg 20 percnyi játéklehetőséget kap majd Ronald Koeman vezetőedzőtől, így 10 hónapos kényszerpihenője után újra játszhat.

A Barca vezetősége hosszú távon nagyon sokat vár az óriási tehetségként számon tartott fiatal focistától, akit nemsokára új szerződéssel igyekszik a klubnál tartani.

A katalán óriás számára fontos, hogy mihamarabb jöjjenek az eredmények, a bajnokságban csak a hetedik helyen állnak, és a BL-t is egy 3-0-s Bayern elleni hazai vereséggel kezdték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!