Schäfer András a vb-szereplésről: A jövőben tennünk kell azért, hogy a helyzet változzon

vb-selejtező, labdarúgó, válogatott labdarúgás, futball, Magyarország, Anglia, 2021.10.12.
London, 2021. október 12. Lang Ádám (b) és Schäfer András (j), valamint az angol Harry Kane a labdarúgó világbajnoki selejtezők 8. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Amiről a selejtezősorozat kezdetekor álmodott, már nem valósulhat meg, de Schäfer Andrásnak van jó híre is: a jövőben tehetnek azért, hogy összejöjjön a vb-szereplés.

„Azzal a céllal vágtunk neki, hogy legalább a pótselejtezőt érő második helyet elérjük. Ma már

Végül két megingás azt eredményezte, hogy Albániával szemben hat pontot vesztettünk, nyilvánvaló, ez nem fért bele. Ha innen nézem, savanyú a szőlő" – mondta Schäfer András az nso.hu-nak, aki hozzátette, a Wembley-ben szép eredményt értek el, erre büszkék lehetnek. Csapatként jól reagáltak

az albánoktól elszenvedett második vereségre, megmutatták, hogy van bennünk tartás.

„Egyúttal bizonyítottuk azt is, hogy ha van rajtunk nyomás, azzal is meg tudunk birkózni. Londonban, a világ egyik legerősebb válogatottja ellen is megálltuk a helyünket, ez biztató a jövőre nézve. Talán még többet is elérhettünk volna a döntetlennél. Akadt

és ott segítsük ki egymást, ahol csak tudjuk."

Schäfer András (jobbra) nem mond le a vb-álmokról Forrás: MTI/Kovács Tamás

A középpályás úgy véli, a sikernek számos összetevője van a fociban is.

„Hogy csak egy példát említsek: a helyzetkihasználás. Az angolok ellen egy kísérletünk találta el a kaput, abból gól született, az albánok ellen viszont a kapufáról kifelé pattant a labda.

Ha befelé pattan, mi jutunk vezetéshez, és megkockáztatom, meg is őriztük volna az előnyünket a lefújásig – s akkor most arról beszélgethetnénk, hogyan csíphetjük meg a vb-pótselejtezőt."

A DAC játékosa elmondta, pillanatnyilag inkább csalódott, mint boldog, mert amiről álmodtak, egyelőre nem valósulhat meg. Ámbár reálisan kell látni a dolgokat. Európából tizenhárom nemzet kvalifikálja magát a világbajnokságra, jelen állás szerint mi nem tartozunk a legjobb tizenhárom közé.

mert az is hatással lehet a jövőnkre, hogy hányadik helyen zárunk a csoportban. San Marino, majd Lengyelország ellen is úgy kell teljesítenünk, mint a Wembley-ben!"

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!