Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának nyitómérkőzésén a listavezető Paris Saint-Germain tartalékos összeállításban 2-1-re legyőzte az Angers csapatát a Parc des Princes stadionban.

A PSG edzőjének, Mauricio Pochettinónak nem volt egyszerű dolga, ugyanis az alapcsapatából hiányzott Lionel Messi, Ángel Di Maria, Leandro Paredes, Marquinhos és Neymar. Vagyis azok a dél-amerikai játékosok, akik péntek éjjel még vb-selejtezőt játszottak. Rajtuk kívül továbbra sem volt bevethető a nyáron igazolt Sergio Ramos, míg a kezdőkapus Keylor Navas ágyéksérülés miatt nem volt bevethető.

Az Angers-nak az idei szezonban még csak egy veresége van és a negyedik helyről várhatta a találkozót, így a PSG számára nem ígérkezett sétagaloppnak a mérkőzés.

Teddy Riner, a háromszoros olimpiai bajnok cselgáncsozó és Thierry Henry, a francia válogatott történetének legeredményesebb játékosa is a helyszínen nézte meg a meccset Forrás: AFP/Franck Fife

Ahogy az várható volt, a PSG irányította a mérkőzést, de Pochettino csapata hiába játszott mezőnyfölényben, sokáig nem tudott komoly helyzetet kialakítani.

A 36. percben az Angers aztán az első komolyabb kontratámadásából megszerezte a vezetést.

Sofiane Boufal kapott labdát a jobbszélen, középre tekert az érkező Angelo Fulgininek, aki hat méterről a kapuba belsőzött.

Angelo Fulgini az első gólját lőtte az idei szezonban Forrás: AFP/Franck Fife

A második félidőben is a Paris Saint-Germain dominált, de Messi, Neymar és Di Maria nélkül nem volt elég kreatív a csapat támadójátéka, Mbappé pedig nem tudott mindent egyedül megoldani.

A folytatásban azonban az Angers teljesen feladta a támadásokat, magára húzta a Paris Saint-Germaint, amelynek a 67. percben össze is jött az egyenlítés.

A világbajnok Kylian Mbappé baloldali beadására a védekező középpályás Danilo robbant be, és a kapujából rossz ütemben kimozduló Paul Bernardonit megelőzve gólt fejelt.

Az utolsó szűk fél órában támadásban maradt a PSG, és a hajrában meg is nyerte a meccset. A 83. percben Mbappé húzott el a balszélen, a középre adott labdájára Mauro Icardi érkezett, akinek borzalmasan gyenge feje elakadt Pierrick Capelle kezében. Az argentin támadó óriási helyzetet puskázott el, azonban szerencséjére a játékvezető fülére rászóltak a videobíró-szobából, hogy kezezés esete forog fent, így a megtekintése után Bastien Dechepy a tizenegyespontra mutatott, Mbappé pedig gólra váltotta a büntetőt.

Mbappe volt a Paris Saint-Germain nyerőembere Forrás: AFP/Franck Fife

A 89. percben a párizsi csapat lezárhatta volna a találkozót. Megint csak Mbappé ment el a balszélen, a középre nyesett labdájára Georginio Wijnaldum robbant be, de a holland középpályás hatméteres fejese a jobb kapufán csattant.

A hosszabbításban az eredmény már nem változott, így a PSG a kilencedik győzelmét aratta a bajnokságban és kilenc pont előnnyel vezet a második helyen álló Lens előtt.

Ligue 1, 10. forduló
Paris Saint-Germain-Angers 2-1 (0-1)
gólszerzők: Danilo (67.), Mbappé (87.- 11-esből) ill. Fulgini (36.)

Mindent egy helyen az Eb-ről