Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás vezetőedzője szerint egykori játékosa, az ötszörös győztes Cristiano Ronaldo megérdemelné, hogy idén ő kapja meg a legjobb európai labdarúgónak járó Aranylabdát.

Cristiano Ronaldo az előző szezonban még a Juventust erősítette, és ugyan a bajnokságban nem tudta megvédeni címét a torinói csapat, a portugál klasszis így is Olasz Kupát és Olasz Szuperkupát nyert a Zebrákkal. Ráadásul a 36 éves támadó 29 gólt szerzett a Serie A előző kiírásában, és ezzel ő lett a gólkirály. Pályafutása során immáron ötödszörre, ugyanis korábban a Manchester United játékosaként egyszer, míg a Real Madrid futballistájaként háromszor lett az adott bajnokság legjobb góllövője. A portugál klasszis emellett megnyerte az aranycipőt is a nyári, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság után.

A Manchester United legendás edzője szerint egykori játékosa megérdemelné, hogy megnyerje pályafutása hatodik aranylabdáját.

– mondta Ferguson a Marca beszámolója szerint.

Ferguson Aranylabdát adna Ronaldónak Forrás: AFP/Jack Taylor/Jack Taylor

Ronaldo idén megdöntötte a válogatottsági gólrekorder Ali Daeit csúcsát, és jelenleg 115 góllal már minden idők legeredményesebb válogatott játékosának számít. Emelett a portugál klasszis a Luxemburg elleni vb-selejtezőn újabb elképesztő rekordot állított fel, ugyanis tízedik alkalommal rúgott mesterhármast a portugál válogatott mezében, ennél többet pedig egyetlen labdarúgó sem szerzett még korábban hazája válogatottjában.

Ronaldo legutóbb 2017-ben, akkor ötödik alkalommal nyerte el az európai labdarúgás legrangosabb egyéni díját, az Aranylabdát.

Ronaldo 2017-ben nyerte el legutóbb a rangos díjat Forrás: AFP/Franck Faugere

A szurkolói véleménynyilvánítás alapján Lionel Messi, az Paris Saint-Germain argentin szupersztárja a legesélyesebb arra, hogy elnyerje az idei Aranylabdát, miután a nyáron Copa-América-győzelemre vezette hazája válogatottját. A Barcelona korábbi legendája mellett a Chelsea olasz középpályását, az idén BL-t és Európa-bajnokságot nyert Jorginhót tartják még favoritnak.

A 2021-es Aranylabda díjátadó gáláját november 29-én rendezik Párizsban.