A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nyolc éve még rakodómunkás volt az AC Milan új BL-hőse

Atletico Madrid v AC Milan: Group B - UEFA Champions League fc atletico de madrid ac milan ucl champions wanda la liga photography sports wire agency dax action players arena ball 2021 Horizontal FOOTBALL UEFA PHOTOJOURNALISM PHOTO EUROPE GAME STADIUM
Junior Messias of AC Milan scores a goal during the UEFA Champions League match between Atletico de Madrid and AC Milan at Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Spain. (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Tíz éve érkezett Brazíliából Olaszországba Junior Messias, aki még nyolc évvel ezelőtt is hűtőszekrényeket szállított ki segédmunkásként, hogy szerda este megszerezze élete első gólját a Bajnokok Ligájában.

A 30 éves futballista a 65. percben lépett pályára élete első BL-meccsén, amikor Rade Krunic helyére állt be, majd a 87. percben megszerezte az Atlético Madrid elleni mérkőzés egyetlen gólját. A találat azt jelenti, hogy, ha a Milan a csoportkör utolsó fordulójában hazai pályán legyőzi a már biztos csoportelső Liverpoolt, miközben a Porto nem tud győzni otthon az Atlético ellen, úgy másodikként a piros-feketék jutnak a legjobb 16 közé.

Junior Messias (középen) a 87. percben és a lefújás után is a fellegekben járt Forrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto/Dax Images

Junior Messias nem kis utat járt be a szerda esti BL-gólig. 2011-ben érkezett Brazíliából Olaszországba, ahol kezdetbe alkalmi munkákból tartotta el magát, még nyolc évvel ezelőtt is egy szállítmányozócégnél dolgozott, hűtőszekrényeket fuvaroztak a vásárlóknak. De a focival sem hagyott fel, 2015-ben az ötödosztályú Casale csapatában kezdődött olaszországi karrierje, majd a Serie D, a C végül a B következett, mígnem az előző idényben 29 évesen az élvonalban is bemutatkozhatott a Crotone színeiben.

A dél-olasz csapat ugyan a szezon végén kiesett, egyik legjobbját, a kilenc gólt szerző Messiast azonban kölcsövette a Milan. Ő pedig harmadik meccsén, mindössze 22 perccel azután, hogy bemutatkozott a BL-ben, győztes gólt szerezve tartotta életben csapata továbbjutási reményeit.

"Ez a legfontosabb dolog, ami eddig életemben történt velem. De továbbra is alázatosnak kell maradnom. Nem szabad hagynom, hogy a kritikák legyőzzenek, de azt sem, hogy elszálljak a dicséretektől. Meg kell találni a középutat" - fogalmazott a madridi mérkőzés lefújása után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!