Azeri csapat szolgáltatja az UEFA új versenysorozatának szenzációját

Qarabag v Kairat - UEFA Europa Conference League 2021,Azerbaijan,Baku,Kairat,October,Qarabag,Tofiq Bahramov Stadi Horizontal
BAKU, AZERBAIJAN - OCTOBER 21: Abbas Huseynov (30) of Qarabag celebrates in tears after scoring (90+1) goal during UEFA Europa Conference League Group H match between Qarabag and Kairat at Tofiq Bahramov Stadium in Baku, Azerbaijan on October 21, 2021. Resul Rehimov / Anadolu Agency (Photo by Resul Rehimov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Remek őszt tudhat magáénak a Qarabag a 2021-22-es szezonra létrejött Európai Konferencialigában. Az azeri csapat eddig 11 mérkőzést játszott a sorozatban, és egyiken sem talált legyőzőre.

Valószínűleg a legtöbben már a Bajnokok Ligájától és az európai topligáktól is túltelítődve érezhetjük magunkat, és okkal tehetjük fel a kérdést, hogy mi szükség volt egy harmadik számú európai versenysorozat létrehozására.

Akik egészen biztosan nem teszik fel ezt a kérdést, azok az olyan Európában háttérben lévő kisebb klubok, mint amilyen a Qarabag. Számukra a Konferencialigából befolyó bevételek is hatalmas segítséget jelentenek az építkezésben.

A Qarabag eddig remekül él az Európai Konferencialiga adta lehetőséggel Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Resul Rehimov

Az Azbajdzsán fővárosában, Bakuban található együttes eddig kiválóan él a liga adta lehetőséggel. A selejtezőben az izraeli Ashdod, a ciprusi AEL Limasszol és a skót Aberdeen testén keresztül vezetett az út a csoportkörbe, ahol egy ő szintjén könnyebbnek mondható négyesbe került.

A kazah Kairatot mindkétszer 2-1-re verte, a ciprusi Omoniát idegenben 4-1-re múlta felül, hazai pályán pedig 2-2-es döntetlent játszott ellenük, a svájci Basellel pedig gól nélküli döntetlennel zárt hazai pályán.

Az eddig lejátszott 11 Ekl-meccsükön veretlenek tudtak maradni, és ha sikerül az utolsó fordulóban a Basel otthonában is nyerni, akkor egyből a legjobb 16 közé jutnak. A történelmi továbbjutás már összejött a BL-ben 2017-ben, az Európa-ligában 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is csoportkörben szereplő együttesnek.